Zweedse Chef Björn Frantzén wint The Best Chef Awards 2019

Op dinsdagavond 24 september werden de uitslagen van The Best Chef Awards 2019 bekendgemaakt op het gala in de Universiteit van Barcelona. In de aanwezigheid van tal van internationale chefs en professionals uit de sector van de gastronomie, wint chef Björn Frantzén de Barilla Top100 Award van The Best Chef.

Chef Joan Roca, de winnaar van 2017 en 2018, strandt op de tweede plek. Chef David Muñoz vervolledigt de top drie. De categorieprijzen van dit jaar tonen duidelijk een ander beeld dan vorig jaar, met winnaars uit Zweden, Peru, de UK, de USA en Oostenrijk. Chef Grégoire Berger is de enige chef die dezelfde prijs weet weg te kapen als vorig jaar. In totaal zijn er chefs uit 24 landen in de internationale lijst opgenomen. De Top100 telt ook twee Belgen, Peter Goossens eindigt op de 47plaats en Benoit Dewitte op de 81plaats.

De volledige ranking van The Best Chef Awards 2019 is beschikbaar via www.thebestchefawards.com. De belangrijkste awards gingen naar enkele vertrouwde gezichten, maar eveneens naar een aantal opvallende nieuwkomers.

  • Barilla Top100 Award winnaar: Björn Frantzén, chef van Frantzén in Stockholm, Zweden. De tweede plaats is voor Joan Roca (Spanje), de winnaar van de award in 2017 en 2018, de derde plek gaat naar David Muñoz (Spanje). Vorig jaar eindigde Björn Frantzén vierde, na David Muñoz (derde plaats), René Redzepi (tweede plaats) en Joan Roca (eerste plaats).
  • The Best Chef City Gourmet Award winnaar: Disfrutar met Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch, in Barcelona (Spanje). Deze award is een onderscheiding voor de beste chef(s) en het beste restaurant in het gastland van de award show.
  • The Best Chef Rising Star Award winnaar: Pía León van restaurant Kjolle in Lima, Peru. Deze jonge chef mag deze prijs in ontvangst nemen als een erkenning voor haar talent en vooruitgang in de culinaire wereld.
  • The Best Chef Fol-LOVERS Award winnaar: Grégoire Berger van Ossiano in Dubai. Voor Grégoire Berger is het reeds het tweede jaar op rij dat hij deze award overhandigd krijgt. Deze award werd vorig jaar in het leven geroepen om het publiek, met name de community van de online volgers van The Best Chef, in de bloemetjes te zetten door hen zelf een award te laten toekennen.
  • The Best Chef Pastry Award winnaar: Jordi Roca van restaurant El Cellar de Can Roca in Girona, Spanje. Deze award viert de beste patissier onder de chefs.
  • The Best Chef FoodArt Award winnaar: Daniel Watkins van restaurant St Leonards in Londen, UK. Deze award wordt toegekend aan de beste foodkunstenaar onder de chefs.
  • The Best Chef New Entry Award winnaar: Disfrutar met Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch, in Barcelona (Spanje). Deze award bekroont de chef(s) die de hoogste plaats onder de nieuwe kandidaten heeft (hebben) behaald.
  • The Best Chef Voted by Chefs Award winnaar: Grant Achatz van restaurant Alina in Chicago, USA. Deze award wordt toegekend aan de chef die het meeste aantal stemmen kreeg van de andere chefs.
  • The Best Chef Legend Award winnaar: Eckart Witzigmann. Deze award eert de chef die niet langer actief is in zijn/haar restaurant, maar die nog steeds een belangrijke invloed uitoefent op de wereld van de gastronomie. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*