Zotte prijzen voor Bzar Lambiekbier in New Yorks Café

In een New Yorks café moet je voor een 75 centiliter fles Bzar Lambiekbier 125 dollar (114 euro) betalen. Brouwer Gert Christiaens van Oud Beersel vindt deze prijszetting maar niets. Het bier moet volgens hem toegankelijk zijn voor iedereen. Met zo’n ‘zotte’ prijzen is het bier er alleen maar voor de happy few, zegt hij.

De Bzart van Oud Beersel is geen gewoon bier. Het combineert de spontane gisting van de lambiekbieren met de méthode traditionelle van de mousserende wijnen. De fles oogt ook wat chiquer dan een doorsnee fles geuze of lambiek. Maar de brouwer wilde er nooit een duur of exclusief bier van maken. In de brouwerwinkel van Oud Beersel kost een 75 cl fles Bzart 14 euro

Manhattan

In café Treadwell Park in Manhattan denkt men daar duidelijk anders over. Daar staat het bier aan 125 dollar op de kaart. Acht keer de prijs dus, die de brouwer er voor vraagt.

Snobbier

Gert Christianes weet niet hoe die flessen Bzart in New York terecht gekomen zijn. Maar hij vindt de prijs voor zijn bier in dat café in New York veel te hoog. In Amerika wordt dit lambiekbier verkocht als een exclusief ‘top range’ bier, waarvoor een select clubje ‘beerfreaks’ blijkbaar bereid is erg veel te betalen. De brouwer heeft geen goed gevoel bij deze ‘zotte prijzen’. Hij wil wel een topproduct maken, maar het moet wel toegankelijk blijven, zodat er zo veel mogelijk mensen van kunnen genieten. Met dergelijke prijzen is dit niet meer mogelijk en wordt bzart een ‘snobbier’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*