Zorgverleners maakten amper gebruik van gratis hotelovernachtingen in Mechelen

Bij de uitbraak van het coronavirus en de enorme werkdruk die de hospitalisaties in onze ziekenhuizen teweeg brachten, boden een aantal hotel gratis overnachtingen aan om vooral artsen en verzorgers die een eind van hun werkplek wonen, te faciliteren. Hotel 3 Paardekens, in het hart van Mechelen, kwam als eerste met het concept naar buiten. Het voorstel kreeg veel bijval, maar uiteindelijk bleef de respons toch maar beperkt.   

Hotel Business vroeg aan de managing director van 3 Paardekens naar de concrete cijfers. Ivo Van Itterbeeck: “Er zijn een 10-tal zorgverleners geweest die zijn ingegaan op ons aanbod. Wel minder dan verwacht in feite. Dat komt doordat de ziekenhuizen zelf hiervoor een aantal bedden en kamers ter beschikking houden en ze logistiek en organisatorisch nooit echt in de problemen zijn geraakt.

De 2 ziekenhuizen (St.-Maarten/Mechelen en Imelda/Bonheiden) voor wie de actie bestemd was, hebben beiden wel heel positief gereageerd, hun welgemeende dank geuit en gezegd dat, indien de boel vooralsnog zou escaleren, ze zeker van het aanbod zouden gebruik maken.”


Hotel Elisabeth


Zou u zonder deze actie het hotel (meteen) gesloten hebben en het personeel op technische werkloosheid geplaatst? Managing director Ivo Van Itterbeeck: “Het hotel (3 Paardekens) is volledig gesloten nu. Alle personeel is op technische werkloosheid. Indien er nog vragen komen van hulpverleners, dan krijgen ze een kamer ter beschikking in Hotel Elisabeth, een ander hotel van onze groep (nvdr: Daedalus Group) en het enige hotel in Mechelen dat op dit moment nog open is. We hebben daar een bezettingsgraad van nog geen 10 %.”

Meer informatie in de eerstkomende editie van Hotel Business.

(Daniel Steevens)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*