Zesde editie van het Weekend van het Volkscafé

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé.  Een 80-tal volkscafés voorzien muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze verrassingen.

Een zestigtal cafés in de Westhoek en een twintigtal in Frans-Vlaanderen zetten hun deur nog iets meer dan anders open. Naast een schouderklopje en een duw in de rug na een paar moeilijke jaren, verdienen de cafés meer dan ooit de titel van toeristische ambassadeur van de Westhoek en Frans-Vlaanderen.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De Westhoek onderscheidt zich meer dan ooit door authenticiteit. Streekbewoners vertellen unieke verhalen. Bijzondere plekken onderlijnen de sfeer in de regio. Tijdloze tradities zorgen voor een unieke uitstraling. Het Weekend van het Volkscafé plaatst de typische joie de vivre van de Westhoek in de kijker”.  

Volkscafés zijn van iedereen

Niet alleen zijn de volkscafés sociale ontmoetingsplaatsen, het zijn ook toeristische trekpleisters. Ze zorgen voor pure onversneden beleving in de grensoverschrijdende regio. Jong en oud, sportfreak of levensgenieter, inwoner en toerist: iedereen is welkom in het volkscafé. Gastvrijheid is een van dé kenmerken van de volkscafés en dat komt tijdens het Weekend van het Volkscafé duidelijk tot uiting.

Muziek, volksspelen, streekbieren, Picon en… veel verrassingen! 

Het Weekend van het Volkscafé zet de cafés in de kijker met een mix van evenementen die zorgen voor authentieke beleving. Van volkssport tot rommelmarkt, van swing-jazz tot musette. Een topper blijft de ‘Picon Maison’ die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Ook bieren en wijnen uit de Westhoek zorgen voor een extra dimensie.

Ooit gestart in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren waait het weekend uit over de hele Westhoek tot in Noord-Frankrijk waar dezelfde ‘convivialité’ met een extra zuiderse Franse flair wordt gepresenteerd.

Foto: Westtoer / Toerisme Westhoek

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*