Zesde editie Sterren op de Grasmat

De 6e editie van “Sterren op de Grasmat” het voetbaltornooi voor het goede doel heeft dit jaar plaats op zondag 8 september. Met de datum werd meteen ook de nieuwe locatie bekend gemaakt en dat zijn de terreinen van Racing Mechelen. “Sterren op de Grasmat” staat voor een voetbaltornooi met opbrengst voor het goede doel georganiseerd voor en door Belgische sterren-chefs. Het initiatief om dit te organiseren komt van Axel Colonna-Cesari, chef van Centpourcent te Sint-Katelijne-Waver. Naast sportiviteit en collegialiteit is vooral het goede doel van groot belang. Alle winst gaat ook dit jaar naar G-sport en initiatieven voor mensen met een beperking. De term G-sport omvat alle sporten waar mensen met een handicap of beperking aan kunnen deelnemen. De focus ligt op de mogelijkheden van de sporter. Met de term G-sport kunnen clubs en andere initiatieven aangeven dat hun aanbod open staat voor personen met een handicap. G-sport is gewoon sporten, maar een sportclub is niet altijd een G-sportclub. De sterren verwijzen naar de teams van verschillende sterrenrestaurants die aan het tornooi deelnemen. In de voorbije jaren kwamen onder meer teams van Hof van Cleve, The Jane, Boury, ‘t Zilte, Sel Gris, Horseele, Nathan, Castor, Centpourcent, en nog een resem anderen… de grassprieten platlopen. Zij voetballen tegen elkaar onder het deskundige oog van professionele scheidsrechters.
Randanimatie
Het tornooi is een dag lang sportiviteit, sfeer en ambiance. Er zijn speciale matchen die de aanwezigen kennis laten maken met verschillende G-ploegen. Er is rond de voetbalvelden ook een foodvillage met champagne en oesterbar, eten en drinken, bbq enz… . De dag wordt afgesloten met een Walking Dinner in de Porsche concessie te Mechelen waar ook de cheques aan verschillende doelen zullen uitgedeeld worden en de resultaten van het tornooi bekend gemaakt worden. Sterren op de Grasmat verzamelde over 5 edities in totaal al € 102.500 voor het goede doel! Alle nieuws over dit initiatief kun je in de toekomst hier terug en in ons vakblad Restaurant Business.

ad