Yvette van Boven wint Gouden Kookboek 2020

Ondanks het gebrek aan een echte boekenbeurs, blijken boeken in deze periode populair en zeker de kookboeken. Zopas werd in Nederland de prijs Gouden Kookboek 2020 uitgereikt aan Yvette van Boven met haar boek ‘Home Made Basics’ .

Kookboekenweek
Het Gouden Kookboek 2020, is de prijs voor het beste Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar. De vakjury, bestaande uit de voormalig hoofdredacteur van foodmagazine Delicious Makkie Mulder, boekhandelaren Bart van Aken en Daan van der Valk, culinair publicist Jonneke de Zeeuw en ondernemer Sarriel Taus, koos duidelijk voor een doorsnee boek. De bekendmaking vond plaats aan de vooravond van de start van de Kookboekenweek van 6 tot en met 15 november.

Basis
Home Made Basics bevat basisrecepten voor de dagelijkse kost met een geïllustreerde stap-voor-stapuitleg bij elk recept. Volgens de jury is dit een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt.
Van Boven heeft een kookrubriek in het Nederlandse Volkskrant Magazine en de Nederlandse Libelle. Zij is bovendien tv-presentatrice, vanaf 14 december is haar nieuwe programma De Streken van Van Boven op televisie. Voor dat programma reist Van Boven door Nederland om de culinaire tradities van verschillende streken in kaart te brengen.
Tot de genomineerden behoorden ook ‘Inmaken’ van Jonah Freud en Noni Kooiman, ‘Spicy Chef’ van Soenil Bahadoer en Hassnae Bouazza, ‘Vis voor beginners’ van Mirjam van der Rijst en Harold Pereira en ‘Wereldse bouillons’ van Marianne Snel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*