XIII maal culinaire rock-’n -roll in Antwerpen.

Na Gent trok auteur Femke Vandevelde met in haar kielzog journaliste-auteur Marlies Beckers door Antwerpen op zoek naar dertien chefs koks die een verhaal weten te vertellen over ’t Stad en over hun culinaire band met deze wereldstad. De foto’s van Heikki Verdurme completeren dit boek dat het midden houd tussen een leesboek en een kookboek.

Smeltkroes
Het is geschiedenis dat Antwerpen een wereldstad een metropool aan de haven is. Vandaag is Antwerpen mede door zijn geschiedenis maar ook door de evolutie van de voorbije jaren een smakelijke smeltkroes van ontelbare culturen en culinaire invloeden. In de lijn van voorloper Gent XIII zochten de auteurs en de fotograaf naar dertien chefs die elk op hun eigenzinnige manier Antwerpen op de culinaire kaart zetten. De dertien portretten worden afgewisseld met dertien lijstjes boordevol insiders tips die een culinaire ontdekking van Antwerpen compleet kunnen maken. Met XIII weken kom je zeker niet rond.

Oud en nieuw
Nick Bril, Seppe Nobels, Magali Verbaet, Michael Leung, Michaêl Rewers, het zijn maar een paar chefs die in het boek voorkomen. Om het eindresultaat extra te kruiden, maakten ze allemaal een gerechtje met dé drank van Antwerpen: Elixir d’Anvers. Daarnaast is er aandacht van de nestor Johan Segers en nieuwkomer maar opkomend talent Thomas Snijders. Dat er tussen de dertien koks maar één dame aanwezig is, Magali Verbaet, ligt waarschijnlijk aan het seizoen en het marktaanbod.

Elixir
Antwerpen XIII- culinaire toppers is uitgegeven bij Lannoo. Het inspiratie- lees- en kookboek van een kleine 300 pagina’s ligt voor minder dan 30 euro op de leestafel of in de keuken. ISBN 978 94 014 6356 0. Met een glaasje Elixir d’ Anvers blaast het koude wintermomenten zo weg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*