Würst terug in Gent

foto:würst

Als alles vlot verloopt opent binnenkort een nieuwe Würst in Gent. Het hotdogrestaurant, nu zonder geesteskind Jeroen Meus, komt aan de Groentenmarkt maar het officiële adres is Kortemunt. Voor alle duidelijkheid de verbinding tussen Korenmarkt en Langemunt.

Würst
Het concept van de ‘Haute Dogs’ kennen ze al in Gent. Würst opende in 2016 met veel luister al eens een hotdogrestaurant in de Nederkouter. Maar in oktober 2018 was het al uit met de pret. Würst ging failliet, Meus bleek toen al een tijd volledig uit de zaak te zijn gestapt. Op de nieuwe locatie zal er alvast meer passage zijn dan aan de Nederkouter het geval was. Het huidige, beschermde, pand tussen de winkels Timmermans en Aernout krijgt momenteel een flinke heropfrissingsbeurt. Er moet nog stevig gerenoveerd worden voor er effectief een restaurant in kan gevestigd worden. De raamomlijstingen krijgen alvast hun originele kleur terug.

Vraag
Hendrik Winkelmans van Freshmen, een investeringsfonds dat het oorspronkelijke concept van Würst overnam van Jeroen Meus, benadrukt dat het concept behouden blijft. Ook in Leuven waar de eerste Würst na het failliet heropende bleek dat een succes. De tweede Würst zaak komt er op vraag van de Gentenaars zelf. Volgens Hendrik Winkelmans heeft het hotdogrestaurant met de betere worsten, broodjes en beleg een grote schare fans in Gent. Dat bleek uit steeds terugkerende vragen om terug te komen. De nieuwe Gentse Würst wringt zich tussen de talrijke hamburgerrestaurants rond de Korenmarkt en de frieten van Sergio Herman bij Frites Atelier. Een neuseke als dessert is op de Groentenmarkt ook ruim verkrijgbaar. Würst zoekt nog klantvriendelijke mensen met ervaring in de horeca om de Gentse zaak te runnen en wil ook studenten aannemen. Er wordt rekening gehouden met een opening op 1 december.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*