Würst Leuven terug open

Een nieuwe maand betekent een nieuwe start voor Würst in Leuven. Het eerste weekend van december heropende Würst in Leuven zijn deuren. Drie braadworstrestaurants naar een idee van Jeroen Meus ging enkele weken geleden failliet: de ‘haute dog’ concepten van Gent, Antwerpen en Leuven.

Leuven was de enige winstgevende zaak van de drie en vond dan ook al vlug een overnemer. De zaak maakt een doorstart in Leuven, met hetzelfde concept en menu. De restaurants in Gent en Antwerpen blijven wel gesloten. Hendrik Winkelmans, de man achter fietsketen Fiets!, en twee vrienden van consultancybureau Mc Kinsey hebben hun schouders onder Würst Leuven gezet.

Zelfde concept

De nieuwe eigenaars hebben zowel de naam als het concept Würst overgenomen, net als het Europees octrooi voor de worsten, die Meus ontwikkelde met de Leuvense slager Filip Rondou. Daarmee is het zo goed als uitgesloten dat de naam Würst nog in Gent of Antwerpen zal opduiken. De voorbije weken werden gesprekken gevoerd met het personeel van vroeger want de overnemers willen zoveel mogelijk het ingeslagen pad van Würst Leuven doortrekken. De menukaart is grotendeels hetzelfde gebleven net als de inrichting en de algehele aanpak. Winkelmans zal Würst Leuven niet alleen uitbaten, hij krijgt hulp van twee ex-collega’s en vrienden Diedrik Tas en Frank Plasschaert. Allen waren al klant bij de vorige Würts en zullen dus nu bekijken hoe ze de zaak in Leuven verder winstgevend kunnen houden. Ondanks het druilige weer en het bijna studenten loos weekeinde was de heropening alvast een succes. Alsof iedereen zijn schade wou inhalen na enkele weken sluiting.