World’s 50 Best Restaurants lanceert een wereldwijde fondsenwervingsveiling

De organisatie achter The World’s 50 Best Restaurants kondigt aan dat haar ‘Bid for Recovery’ Veiling op 3 juli zal beginnen, en biedt culinaire en reisenthousiastelingen de mogelijkheid om te bieden op gastronomische ervaringen bij ’s wereld beste chef-koks.

Voor deze allereerste wereldwijde gastronomische veiling op deze schaal, werden unieke loten gedoneerd door de restaurants en chef-koks die op de recente lijst van 50 beste restaurants ter wereld staan, evenals door partnermerken.

De 50 Beste ‘Bid for Recovery”-veiling is het grootste wereldwijde evenement in zijn soort dat tot doel heeft fondsen te werven die directe en tastbare financiële steun bieden aan restaurants over de hele wereld, op het moment dat ze uit de Covid-19-pandemie komen. De veiling is een belangrijk onderdeel van het 50 Best for Recovery programma, dat vorige maand werd aangekondigd, in samenwerking met de sponsors en oprichters, S. Pellegrino & Acqua Panna.
De 50 Beste ‘Bid voor Herstel’-veiling zal meer dan 100 loten bevatten en biedt bieders de mogelijkheid om te kiezen uit een reeks van de meest bijzondere wereldwijde gastronomische ervaringen die denkbaar zijn, maar ook uit zeldzame en limited-edition-items. Enkele van de hoogtepunten van de op maat gemaakte veilingen zijn:

Mirazur, Menton, Frankrijk
EEN DAG MET MAURO COLAGRECO – CHEF-KOK IN ‘S WERELDS BESTE RESTAURANT
Mauro en Julia Colagreco verwelkomen twee gelukkige gasten in het idyllische Menton, bezoeken de beroemde tuinen van Mirazur om producten te selecteren, ontmoeten de vissers die de zeevruchten van het restaurant aan de haven leveren en lunchen met chef-kok Mauro in zijn biologische Pecora Negra pizzeria. Gasten zullen ook gerechten proeven in de ‘creatieve keuken’ van Mirazur, het team ontmoeten en genieten van het volledige, nieuw ontwikkelde proefmenu, voordat ze vertrekken met een set wijnglazen en een kistje wijn.

Atelier Crenn, San Francisco, CA, USA
DE ONDOORDRINGBARE ERVARING! GEHOST DOOR CHEF DOMINIQUE CRENN
Deze werkelijk unieke prijs omvat een dag op Chef Crenn’s Bleu Belle Farm, met activiteiten als fermentatie, bijenteelt en olijfolieproductie. Een exclusieve wijnproeverij met een gerenommeerde Californische wijnmaker wordt gevolgd door het diner van het proefmenu in Atelier Crenn. De volgende dag zal de gerenommeerde banketbakker Juan Contreras de gasten leiden in een masterclass over het maken van chocolade. De ervaring culmineert in een avondje eten en drinken bij Petit Crenn.

Odette, Burnt Ends, Atlas en meer, Singapore
ONTDEK SINGAPORE: KEUKEN, COCKTAILS EN CULTUUR
Als onderdeel van deze vierdaagse ervaring met accommodatie in zowel de iconische Marina Bay Sands als de weelderige Capella Singapore hotels, zullen de gasten het beste van de uitstekende keuken en cocktails van de stad proeven. De reis omvat: een maaltijd in het tweevoudige Best Restaurant in Azië, Odette, een diner bij Burnt Ends en drankjes bij Atlas; plus een rondleiding door de hawker kraampjes van Singapore en tijd met Odette chef-kok Julien Royer.

Central, Kjolle en Mil, Lima/Cusco, Peru
ULTIEME DRIEDAAGSE PERUAANSE VOEDSELSAFARI
Onder leiding van het wereldberoemde culinaire team Virgilio Martínez en Pía León, omvat dit avontuur volledige eetervaringen in zowel Central als Kjolle in Lima, evenals cocktails en lokale rondleidingen. De gasten worden vervolgens vervoerd naar Cusco, waar het project Mater Iniciativa van Martínez en het restaurant Mil zijn gevestigd, om te verblijven in de vijf-sterren Explora Valle Sagrado Lodge en te worden geleid op een ontdekkingsreis door de Heilige Vallei in de buurt van Machu Picchu.

Extra veilingloten zijn onder andere:

 • Ultieme Delhi-voedselervaring voor vier mensen met een Indiaas accent, India
 • Driedaagse culinaire safari in São Paulo met A Casa do Porco, Brazilië
 • Cocktail masterclass, diner en overnachting in suite in het iconische Connaught Hotel, Londen, UK
 • Eten, drinken, winkelen & clubbing in Berlijn met Nobelhart & Schmutzig, Duitsland
 • Overnachting in het Soča-dal met Ana Roš uit Hiša Franko, Kobarid, Slovenië
 • Vis- en feestdag met Florilège in Tokio, Japan
 • Gastronomie en cultuur in Wenen met Steirereck, inclusief helikoptertour, Oostenrijk
 • Mexico-Stad proeverij met Édgar Núñez van Sud777, Mexico
 • Drie dagen van gastronomische ontdekking in Moskou met White Rabbit en Selfie, Rusland
 • Verken Hong Kong met Amber’s Richard Ekkebus; suite in The Landmark hotel, Hong Kong
 • Plus, zeldzame flessen sterke drank, kunstwerken van chef-koks, privé-kooklessen, wijnstreekreizen, zeiltochten, exclusieve proeverijen en maatwerkfeesten zijn allemaal beschikbaar.

De veiling wordt online gehouden op www.50BestForRecovery.com. Potentiële bieders kunnen de volledige selectie van de loten bekijken vanaf 29 juni, met de opening van de veiling op 3 juli en lopende tot 12 juli.

Om bij te dragen aan het wereldwijde herstel van de horeca zal 50 Best alle opbrengsten van het Herstelfonds op de volgende manieren uitkeren aan restaurants, bars en non-profitorganisaties die de sector ondersteunen:

 • Directe subsidies: 50 Best levert directe bijdragen aan restaurants en bars met subsidies tot 5.000 dollar per vestiging. Aanvragen staan open voor onafhankelijke restaurants en bars uit alle landen in juli (exacte data tbc), volgens een aantal criteria die in de komende weken worden gepubliceerd. 50 Best zet zich in om ervoor te zorgen dat de fondsen worden verdeeld onder bedrijven die worden geleid door personen met verschillende achtergronden.
 • Non-profit organisaties: 50 Best zal extra donaties doen aan een aantal liefdadigheidsorganisaties die het heeft geïdentificeerd als ondersteunende restaurants en hun personeel, evenals het voeden van de meest behoeftige mensen. Deze omvatten: Lee Initiative’s Restaurant Reboot Relief Program en Black Urban Growers, beide in de VS; Nosso Prato in Brazilië; het Eat Out Restaurant Relief Fund in Zuid-Afrika; de National Restaurant Association of India’s Feed the Needy campagne; Horeca Next in België; Italië’s Ambasciatori del Gusto; de onlangs opgerichte Singapore Cocktail Bar Association; en Chefs for Spain, de Spaanse tak van World Central Kitchen.
 • 1 miljoen maaltijden: 50 Best zal ook de krachten bundelen met Social Gastronomy Movement, een wereldwijd netwerk van liefdadigheidsorganisaties in 38 verschillende landen, in haar campagne om 1 miljoen maaltijden te verstrekken aan de meest behoeftigen.

50 Best for Recovery ziet ook de publicatie van een e-cookbook getiteld Home Comforts: eenvoudige lockdown recepten van de beste chef-koks en barmannen ter wereld, die op 1 juli worden onthuld aan het publiek om te downloaden in ruil voor een minimale donatie van $10. Het geld dat uit het e-cookbook wordt opgehaald, gaat ook rechtstreeks naar het 50 Best Recovery Fund en wordt gebruikt om de wereldwijde restaurant- en barindustrie te ondersteunen.

Het 50 Best-team blijft zijn oprechte steun verlenen aan al die bedrijven en personen die lijden onder de gevolgen van de wereldwijde pandemie. De organisatie is iedereen in de gastvrijheidswereld die zijn of haar tijd en kunde inzet om anderen te helpen enorm dankbaar. 50 Best zet zich in om zijn platform te gebruiken om te helpen strijden voor gelijkheid en inclusiviteit in de horecasector. De zwarte gemeenschap is onevenredig hard getroffen door het coronavirus. Dit feit heeft de verdeling van de middelen in de 50 Best for Recovery-campagne helpen vormgeven en zal dat ook blijven doen.

Alle details van de veiling zullen beschikbaar zijn op de 50 Best for Recovery webpagina, evenals via Instagram @TheWorlds50Best en Facebook @50BestRestaurants.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*