World’s 50 Best Restaurants in Antwerpen

Op dinsdag 5 oktober zullen The World’s 50 Best Restaurants 2021 awards dan toch uitgereikt worden in Antwerpen. Wat normaal had moeten doorgaan in 2020 maar wegens de gezondheidscrisis werd afgelast wordt nu vastgeprikt op 5 oktober.

Rond de uiteindelijke bekendmaking van de ranglijst, tijdens een galaceremonie, hangt een meerdaags evenementenprogramma dat de wereldwijde gastronomische gemeenschap in staat moet stellen om opnieuw persoonlijk contact te maken en ervaringen te delen. Stefano Bolognese, International Business Unit Director bij hoofdsponsor Sanpellegrino omschrijft de geplande bijeenkomst in Antwerpen als volgt: “Het is nu duidelijk dat de gevolgen van de pandemie voor de restaurantindustrie niet alleen invloed hebben op de huidige zaken, maar ook op toekomst. Ingrijpende veranderingen in de sector zullen langdurige gevolgen hebben. Maar een crisis kan ook onverwachte kansen bieden. De toekomst van gastronomie hangt af van collectief intelligentie, het delen van ervaringen en durf. Dit belangrijke evenement kan de wereldwijde gastronomische gemeenschap opnieuw verbinden.”

Ranglijst
De nieuwe ranglijst van 2021, houdt rekening met recente en doorlopende reisbeperkingen en eetbeperkingen door de stemmen te combineren die begin 2020 en 2021 werden uitgebracht. Daarvoor werden alle juryleden verdeeld over 26 panels opnieuw geconsulteerd zodat ze hun eerder uitgebrachte stemmen voor de lijst van 2020 konden herbekijken en in hun land eventueel konden aanpassen. Eerder uitgebrachte stemmen op restaurants buiten hun land, kwamen niet voor verandering in aanmerking omdat panelleden wereldwijd het afgelopen jaar geconfronteerd werden met diverse reisrestricties en daardoor de mogelijke oneven impact kon uitgesloten worden. Restaurants die intussen gesloten werden of van concept veranderden, werden niet langer in de lijst opgenomen, maar zullen nog steeds passend gewaardeerd worden.

Wereldwijd
Alle live-evenementen zullen worden voorbereid met de veiligheid en gezondheidsbeveiliging van de aanwezigen als de belangrijkste prioriteit en zal onderworpen zijn aan internationale reisprotocollen en richtlijnen van de overheid. De organisatie wil daarbij de bezoekers en internationale pers maximaal laten kennis maken met tal van eigen topproducten, uitstekende eetgelegenheden en alles wat culinair Vlaanderen te bieden heeft. Belangrijke randevenementen in Antwerpen, maar ook de rest van Vlaanderen zullen worden uitgezonden voor een wereldwijd publiek, waaronder chef-koks, restauranthouders, media en fijnproevers die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*