Winterhalter neemt Eliona over

Het Vilvoordse familiebedrijf Eliona, distributeur van professionele vaatwasmachines en commerciële (micro-)ovens voor de horeca, is overgenomen door Winterhalter. Door deze, niet onverwachte, transactie breidt de Duitse multinational zijn distributienetwerk in Europa uit.

Eliona
Eliona bestaat al sinds 1954 en is aan haar derde generatie toe. Het begon allemaal met het importeren en verdelen van stofzuigers en schoonmaaktoestellen door de familie Van Assche. 50 jaar lang was het bedrijf al verdeler van onder meer gekende en gewaardeerde vaatwassystemen van Winterhalter. Nu de overname een feit is komt er stabiliteit voor het personeel. De doorgedreven specialisatie in het volledige wasproces, gecombineerd met een betrouwbare service, zijn onze belangrijkste troeven van het team en het vertrouwen zal alleen maar versterkt worden. De schoonmaakafdeling werd eind de jaren ’90 al verkocht.

Overname
De afgelopen jaren kreeg Eliona al verschillende voorstellen van geïnteresseerden om het bedrijf over te kopen. Pas nu gaan ze daarop in met een gekende partner. De hoofdredenen hiervoor zijn het feit dat distributiecentra van deze goederen een overbodige schakel lijken te worden én dat dochter en zoon Van Assche nog actief zijn in andere ondernemingen. Tim is actief in de snelgroeiende wereld van de escaperooms en Anne baat een lunchbar en coworkingspace met de naam ‘firma’ uit dat op dezelfde locatie ligt. als Eliona.

Winterhalter
Winterhalter is een specialist en wereldspeler in hoog kwalitatieve vaatwassystemen voor restaurants, cafés, hotels, slagers, bakkers, ziekenhuizen, scholen en bedrijfskantines. De groep haalde een omzet van 320 miljoen euro in 2019. Hun glazenwassers behoren tot de wereldtop. Het management van Eliona schat dat er duizenden toestellen in gebruik zijn over heel België. CEO Wim Van Assche overhandigd het bedrijf dan ook met volle vertrouwen bij een sterke, gekende partner. De oven toestellen van Menumaster (ACP) blijven leverbaar via Eliona.

op de foto vlnr: Wim Van Assche, Ralph Winterhalter en Tim Van Assche. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*