Wine Paris & Vinexpo Paris: het aanbod van een wereld in beweging op het kruispunt van wijn & gedistilleerde dranken, gastronomie en mixologie

Van 13 tot 15 februari zal de beurs Wine Paris & Vinexpo Paris, het internationale ontmoetingsmoment van de sector van wijnen en gedistilleerde dranken, meer dan 30 000 bezoekers van over de hele wereld ontvangen, onder wie tal van bartenders en restauranthouders. De editie van 2023 staat onder peterschap van chef Guy Savoy en zal unieke formats en ontmoetingen bieden zoals de duo’s Chef & Sommelier, de Battle des Sommelières en de Battle de Mixologistes.

Guy Savoy peter van editie 2023 van Wine Paris & Vinexpo Paris

“Telkens er een fles wijn wordt geopend op een tafel ergens ter wereld, is dat een stukje Frankrijk, […] dat naar de andere kan van de wereld verhuist”.
Met deze woorden verwijst Guy Savoy – van wie het restaurant in het 6e arrondissement van Parijs voor het zesde opeenvolgende jaar werd bekroond tot beste restaurant ter wereld – naar zijn passie voor gastronomie, zowel op het bord als in het glas. Tijdens een lang gesprek met Wine Paris & Vinexpo Paris, heeft hij het over zijn keuken, zijn favoriete wijnen en zijn nauwe samenwerking met de wijnwereld. Hij licht ook zijn peterschap toe: een grote steun, als je de plaats van wijnen en gedistilleerde dranken in restaurants kent.
U vindt het volledige gesprek met Guy Savoy hier

Sommeliers als eregast
Wine Paris & Vinexpo Paris presenteert ook opnieuw een van de grote evenementen uit de internationale sommelierswereld, in samenwerking met de Concours du Meilleur Sommelier du Monde die op de dag na de beurs wordt georganiseerd door de ASI.
Voor de eerste keer zullen Paz Levinson, ASI Meilleure Sommelière des Amériques 2015, Heidi MÄKINEN, ASI Meilleure Sommelière de Finlande 2015, en Véronique RIVEST, ASI Meilleure Sommelière du Monde 2013, het in Parijs tegen elkaar opnemen in een Battle des Sommelières rond:
• De invloed van de verschillende verpakkingen die worden gebruikt in de vinificatie en de wijnproductie | Maandag 13 februari van 13.30 tot 14.30 uur

Een andere nieuwigheid op deze editie 2023: de duo’s Chef & Sommelier. Tijdens deze ontmoetingen strijden de chefs met hun sommelier tegen elkaar, en wedijveren ze beiden met hun competentie en creativiteit. Elk duo zal inspirerende combinaties presenteren, onder het toeziend oog van Philippe Faure-Brac, de beste sommelier ter wereld van 1992.
Het gerecht of de wijn? Wine Paris & Vinexpo Paris nodigt bezoekers van deze nieuwe editie uit om de uitzonderlijke duo’s Chef & Sommelier te ontdekken, om hun zeer alchemistische relatie beter te begrijpen:
Guy Savoy & Sylvain Nicolas | Maandag 13 februari van 15.30 tot 16.30 uur
Thierry Marx & David Biraud | Dinsdag 14 februari van 15h30 tot 16.30 uur
Adeline Grattard & Marine Delaporte | Woensdag 15 februari van 15.30 tot 16.30 uur

De Battle de Mixologistes: feest met cocktails!
Wine Paris & Vinexpo Paris focust ook op een internationaal aanbod van gedistilleerde dranken en crafts. Om de spelers van deze sector in de kijker te zetten organiseert Wine Paris & Vinexpo Paris een battle voor mixologists op woensdag 15 februari 2023 de 10.30 tot 12.00 uur.
Voor een 50-koppig publiek en onder de kritische blik van een jury bestaande uit Lionel Albano, oprichter van La Mentheuse, Marc-Antoine Fulconis, mede-oprichter van Beeche (Bulles de Ruche), Gauthier Zucco, brand ambassador bij Bollinger Diffusion en Benjamin Flavigny, brand ambassador bij Maker’s Mark France, nemen 4 bekende mixologisten die werden geselecteerd uit cocktailbars op OFF 2023 het tegen elkaar op rond een verrassend thema dat op de dag zelf wordt bekendgemaakt. Ze moeten dan 3 cocktails maken. Na beraadslaging van de jury zal iedereen de winnende cocktail kunnen proeven.
Surf naar het volledige programma van On!
Surf naar wineparis-vinexpo.com voor meer informatie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*