Wim’s Deli by Ballieu

Wim Ballieu kennen we van de concept restaurants Balls & Glory. Nu komt Ballieu met Wim’s Deli uit de keuken. Onder die naam maakt de bekende chef nostalgische ovenschotels om de donkere coronamaanden door te komen.

Het idee van Wim’s Deli spookt al lang door het creatieve brein van de chef kok. Het was eigenlijk de bedoeling om pas in het voorjaar van 2021 ui te pakken met dit initiatief. Maar omdat de restaurants enkel op take away draaien was er tijd en ruimte om nu uit te pakken. En hoewel dit project volledig los staat van het ballen avontuur is het in die restaurant dat het idee groeide. Al lang hebben ze bij Balls & Glory de gewoonte om s’avonds de restjes stoemp, ballekes & warme groenten in laagjes te stapelen om het thuisfront te plezieren.

Drie schotels
In de ‘dark kitchen’ van de ouderlijke slagerij aan de Gentse Ottergemsesteenweg 91, waar Wim is opgegroeid worden per week drie ovenschotels klaargemaakt. Klassieke schotels maar dan met een serieuse twist. De schotels brengen nostalgie in een potje, met keiveel groenten. De schotels worden door Deliveroo aan huis geleverd in herbruikbare glazen schotels maar kunnen ook afgehaald worden. Op het eerste menu stond een vegetarisch stoofpotje met grote stukken knolselder, in rode wijn gegaarde uien, beluga-linzen, zoete coulis van kerstomaten & puree van “patatten”. Stukjes gebakken kip en kippengehakt vonden zich goed bij gepofte zoete aardappel, en pompoenpuree. In de derde schotel werden gegrilde courgettes gemend met een creme van erwtjes, eitje & spinaziepuree met witte saus en superieur gehakt.

Lokaal en duurzaam
Wim’s Deli is een voorvechter van een circulaire werken. Met lokale boeren & stadskeukens zetten ze al een serieuze stap in de juiste richting. Ballieu wil in zijn ‘dark kitchens’ jong talent de kans geven om de stiel te leren. In die lokale stadskeukens waar sociale tewerkstelling wordt gepromoot komen hoofdzakelijk seizoensgebonden & lokale producten. In de ovenschotels zitten min. 80% lokale groenten aangevuld met puur kip, puur varken, maar ook puur veggie.
Maar ook de verpakkingen zijn niet zomeer het eerste-beste-wegwerp-doosje. Een super handige re-usable box: oven-bestendig (ah ja!) maar ook diepvries, vaatwas & transport-proof. Hoervoor geldt
een waarborgregeling van 4 euro. Te retourneren in een Balls & Glory restaurant in de buurt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*