Willem Hiele naar Oudenburg

Zoals eerder aangekondigd verlaat Willem Hiele na 10 jaar zijn vaste stek in Koksijde. Terug naar mijn geboorteplaats Oostende klonk het toen. Nu is duidelijk dat het Oudenburg zal worden.


Oudenburg
De naam van Willem Hiele en zijn gelijknamig restaurant dook eerder dit jaar nog op in de lijst met 100 beste koks ter wereld. Hij bekleedde daar plaats 77, een hele eer naast de resem andere vermeldingen in verscheidene culinaire Gidsen. Dat er na tien jaar een verhuis uit ‘het vissershuisje’ in Koksijde zat aan te komen was al eerder bekend gemaakt. Nu is er opheldering over de nieuwe locatie. De chef kok en zijn team, zullen als alles goed verloopt, begin volgend jaar aan de slag gaan in de opmerkelijke, avantgardische woning die op naam staat van ondernemer Mark Vanmoerkerke. De kunstverzamelaar erfde de woning (volgens sommigen bunker) van zijn vader wijlen Rudolf Vanmoerkerke.


Ook hotel
Het idee kwam van Mark Vanmoerkerke zelf die op zoek is naar een herbestemming voor het toch wel opvallend familiepatrimonium in Oudenburg. Het merkwaardige huis in Oudenburg wordt rond deze tijd grondig gerenoveerd. Het is één van de weinige privéwoningen die architect Jacques Moeschal tekende. Willem Hiele zal er een deel van het pand innemen. De kok zelf heeft het over een kleinschalig restaurant voor 24 couverts en tafels voor twee tot vier personen. Groter wil de sterrenchef niet gaan. Er is ook plaats voor een hotel met acht kamers. Zo wil hij klanten die reizen om te eten een volledige unieke ervaring geven. Tegen volgende zomer zouden de eerste gasten in het nieuwe restaurant tussen de polders en de strandlijn kunnen aanschuiven.


Verandering
Eind december worden de laatste gerechten geserveerd in de fermette te Koksijde(Oostduinkerke). Dat er iets zal veranderen aan de kaart is nu al duidelijk en daarbij zullen waarschijnlijk klassiekers sneuvelen. Maar de nieuwe locatie is dan ook meteen een ‘Grote’ verandering en die zal ook merkbaar zijn op het bord. Alhoewel er aan de gedrevenheid en het talent van Hiele nooit iets zal veranderen.
Foto North Sea Chefs

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*