WILDn is eerste gastronomisch plantaardig restaurant in Antwerpen

Op 7 oktober opende in Antwerpen restaurant WILDn, het eerste gastronomisch plantaardig restaurant in de stad. Tweesterrenchef Bart De Pooter tekent voor de menu’s van dit vegan fine dining restaurant.

Het nieuwe gastronomische restaurant is ondergebracht in het vijfsterrenhotel Sapphire House Antwerp van de Marriott groep, dat een halfjaar geleden de deuren opende. WILDn volgt op de bistro PLANTn, die eerder al door Bart De Pooter in het hotel werd geopend. Zowel het dagelijkse restaurant als het gastronomische restaurant werken zuiver plantaardig.

Bart De Pooter is een bekende sterrenchef in ons land. Sinds 2006 is zijn restaurant Pastorale bekroond met twee sterren in de Michelingids. Hij heeft altijd veel belangstelling gehad voor de plantbased keuken. Zo werd zijn restaurant Pastorale in 2018 uitgeroepen tot ‘Best Vegetable restaurant of Belgium’, al wordt daar natuurlijk ook nog gewerkt met vlees en vis.

Gewaagde beslissing

Eerder dit jaar opende Bart De Pooter de laagdrempelige bistro PLANTn in het Sapphire House Antwerp hotel. Maar een gastronomisch plant-based restaurant is toch een ander paar mouwen. De sterrenchef beseft maar al te goed dat gastronomisch dineren door de meeste mensen nog steeds direct met vlees en vis wordt geassocieerd. Bart De Pooter gaat daarom de uitdaging aan en wil met WILDn bewijzen dat een volledig plantaardig fine dining restaurant wel degelijk kan.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*