Wijnboer Jaap van Rennes postuum ereburger Riemst

Zopas kreeg Jeanne van Rennes, echtgenote van de flamboyante wijnboer Jaap van Rennes (84), de oorkonde uitgereikt waarmee de gemeente Riemst twee jaar na het overlijden alsnog de wijnmaker postuum huldigt als ereburger van de gemeente Riemst. De benoeming vindt slechts om de drie jaar plaats.

Van Rennes was bekend door zijn gelijknamige horecagroothandel in Valkenburg en in Wommelgem. Hij verkocht beide zaken aan HANOS en vestigde zich in een kasteel te Genoelselderen bij Riemst. Daar startte hij samen met zijn dochter Joyce zijn wijnbouwbedrijf.  “Van Rennes heeft als stichter van het Wijnkasteel in Genoelselderen de Belgische wijnen op de kaart gezet en de gemeente Riemst meer uitstraling gegeven”, aldus burgemeester Mark Vos. “Het doet ons veel plezier. Jaap was erg op Riemst gesteld en deze erkenning is vooral een teken dat wijnbouw in onze maatschappij een vaste plaats heeft gekregen. Voor mijn moeder Jeanne is het een blijk van waardering die de herinnering aan mijn vader nog wat extra glans geeft”, zegt zoon Geurt van Rennes.

Wijnkasteel Genoelselderen is met zijn 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in België, goed voor gemiddeld 110.000 flessen, hoofdzakelijk chardonnay en verwelkomt jaarlijks 15.000 bezoekers. Zowel op de Mondial, Megavino als Chardonnay du monde haalde men meerdere onderscheidingen. Van Rennes zorgde er ook voor dat sinds 2000 de Haspengouwse wijnen de gecontroleerde oorsprongsbenaming VQPRD mogen voeren.

Info: wijnkasteel.com (JWL)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*