Wie wordt Ster van de Belgische keuken ?

Om de 2 jaar kiezen Mastercooks Pierre Wynants en Frank Fol samen met de Mastercooks of Belgium® de ‘Ster van de Belgische keuken’. Een wedstrijd waarbij kandidaten Belgische ingrediënten maximaal en optimaal moeten benutten.

Belgisch
Het culinair talent van België en Belgische producten in de kijker plaatsen, zowel nationaal als internationaal, is het hoofddoel van deze wedstrijd. Dit jaar is het thema schorseneren met een hoofdgerecht gelinkt aan een Belgisch Bier CORNET, Strong – Blond – Belgian & Oaked van de brouwerij De Hoorn . Voor het dessert wordt een chocolade garnituur met Callebaut chocolade gelinkt aan een aangepaste koffie.

Preselectie
De preselectie gebeurt op basis van recepten die door een jury worden beoordeeld. De jury zal oordelen over de ingediende uitgeschreven recepturen met bijbehorende kleurenfoto van de gerechten. De recepturen moeten uitgetikt worden in het Nederlands of het Frans op blanco papier zonder briefhoofd. De kandidaturen moeten voor 30 september 2020 binnen zijn bij Frank Fol – info@frankfol.be. Na een preselectie op basis van de recepten van de kandidaten worden de halve finale en finale betwist tijdens Horeca Expo te Gent.

Kandidaten
Elke professionele kok/kokkin in het bezit van de Belgische nationaliteit of reeds 5 jaar werkzaam in een Belgisch restaurant kan zich kandidaat stellen om deel te nemen aan de wedstrijd. Op 22 oktober worden de teams bekend gemaakt tijdens een persconferentie in restaurant Comme chez Soi. Vier teams nemen het daarna op in de halve finale om uiteindelijk de finale af te werken. Dat alles zal, normaal gezien, doorgaan tijdens Horeca Expo op zondag 22 november 2020. De winnaars van de halve finale koken er met een mystery box.

Prijzenpot
De winnaar zal zich 2 jaar lang (2020-2021) de ‘Ster van de Belgische Keuken’ mogen noemen. Hij/zij gaat naar huis met een reeks uitzonderlijke prijzen zoals een gepersonaliseerde winnaars koksvest van Le Nouveau Chef, een Rational Self Cooking Center met een waarde van € 12.000, een MSC cruise voor 2 personen en vele andere mooie prijzen. De winnaar zal het jaar na zijn overwinning België vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd Global Chefs Challenge van Worldchefs. Het internationale luik gebeurt in samenwerking met het National Culinary Team – Belgium. Geïnteresseerden vinden alle informatie op: www.the -star.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*