Wereldwijde hotelindustrie is zeer zwaar getroffen door de covid pandemie

Doormen outside a hotel in Central London.

Het coronavirus heeft lelijk thuisgehouden in alle sectoren, maar de hotelindustrie is één van de sectoren die het zwaarst te verduren krijgt. Dat blijkt uit cijfers van StockApps.com

Wereldwijd zijn de hotels voorzichtig heropend voor het zomerse reisseizoen. Ze hebben ook verregaande veiligheids- en hygiënemaatregelen genomen. Tot ziet het er naar uit dat het herstel tot aan het niveau van voor de coronacrisis misschien nog enkele jaren kan duren.

Marktdaling

De gesloten hotels en de duizenden annulaties tussen maart en mei hebben tijdens de eerste twee kwartalen van het jaar een kolossale daling van de omzet voor de hotels opgeleverd. Ook nu nog zijn de bezettingsgraden ondermaats.

Cijfers

Volgens cijfers van StockApps.com heeft de gecombineerde marktkapitalisatie van de vijf grootste hotelketens (Wyndham Hotels & Resorts, Choice Hotels International, Marriott International, Intercontinental Hotels Group en Hilton Worldwide Holdings) in september 79.2 miljard dollar opgeleverd, wat een duik van 25.2 miljard dollar is sinds het begin van 2020. De grote hotelketen verloren dit jaar dus miljarden dollars aan marktwaarde. Het kan nog een tijdje duren vooraleer het niveau van voor de gezondheidscrisis opnieuw geëvenaard wordt. En dan moeten we met zij allen nog hopen dat de pandemie niet te lang meer blijft duren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*