We’re Smart Green Guide

Jaarlijks publiceert We’re Smart World de online culinair-gastronomische gids We’re Smart
Green Guide. Deze gids bundelt restaurants, bedrijven en organisaties uit de hele wereld
die de Denk Groenten! Denk Fruit!-filosofie van bezieler Frank Fol in de praktijk brengen.

De gids
Gestart als een gids met culinaire groenterestaurants in de Benelux, beoordeelt de gids vandaag bijna 1.000 restaurants in meer dan 40 landen wereldwijd. De We’re Smart Green Guide is hiermee uitgegroeid tot de unieke referentie voor liefhebbers van groenten en fruit wereldwijd. De We’re Smart Green Guide maakt een opsplitsing in enerzijds culinaire restaurants, en anderzijds foodconcepten zoals ketens en catering. De restaurants krijgen radijzen toegekend, de andere voedingsconcepten krijgen een radijsblad toegekend. Culinaire restaurants krijgen in de We’re Smart Green Guide 1 tot 5 radijzen toegekend, naargelang de culinaire creativiteit en verrassende smaakcombinaties. Er wordt gekeken naar het aandeel van groenten en fruit in de schotels en menu’s, zonder zich exclusief te richten op vegetarische of vegan restaurants. Ook inspanningen inzake gezondheid, ecologie en duurzaamheid worden beoordeeld, evenals de manier waarop het restaurant hierover communiceert.

Vrijmoed
De Nieuwe Winkel te Nijmegen, El Invernardero te Madrid, en Piazza Duomo te Alba zijn de restaurants die de top drie aanvoeren. Op de vierde plaats staat het Gentse restaurant Vrijmoed van Michael Vrijmoed dat daarmee als beste Belgisch groenterestaurant aanzien wordt. Op de tiende plaats staat HumusxHotrense uit Brussel. L’ Air du Temps uit Liernu prijkt op de 12e plaats. Samen met Arabelle Meirlaen, Hof van Cleve, De Vijf Seizoenen, Amaranth, Boury, L’Air des Sens en Zilte zorgen ze voor de Belgische top tien.

Amaranth
De We’re Smart Green Guide erkent jaarlijks ook de inspanningen van nieuwe talenten. Op de uitreiking van de Discovery Awards 2022 van We’re Smart World Green Guide in Barcelona kregen chefkok Pieter-Jan, gastvrouw Carmen en hun team de hoogste score van 5 radijzen. Hun gastronomisch vegan restaurant, Amaranth, werd bekroond tot Discovery of the year 2022 in België en verschijnt op plaats 26 in de wereldranglijst van beste groenterestaurants.
Foto by Vrijmoed

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*