Weekendsluiting bij Slagmolen

Restaurant Slagmolen te Oudsbergen sluit vanaf nu de deuren in het weekend. Op die manier wil de familie Meewis, eigenaar van het sterrenrestaurant, het personeel een betere balans tussen werk en privéleven bieden.

Voor het personeel

De reserveermodule van de Slagmolen was al een eindje geblokkeerd voor de zaterdag en de zondag. Toch kwam het nieuws over de weekendsluiting van de sterrenzaak pas kort geleden in het nieuws. Chef Bert Meewis stelt dat deze keuze gemaakt is gemaakt in het belang van het personeel. „Onze ploeg is erg jong: uitsluitend twintigers en dertigers. Toen ik op mijn 24ste begon, was het een eer om aan de slag te mogen gaan in een sterrenzaak. Vandaag willen jonge mensen meer vrije tijd, om dingen te doen met vrienden of met het gezin. En ze willen beter betaald worden. Covid-19 was daarin een kantelmoment. Een beweging waar wij in zullen moeten meebewegen om ons restaurant ook na 30 jaar gezond te houden!’’

Compensatie

Als compensatie voor de weekend-sluiting, opent Slagmolen op dinsdagen de deuren voor lunch en diner. Daarmee worden de weekenddagen – waar telkens maar één dienst per dag gedraaid werd – volledig gecompenseerd. „We zullen dus compacter te werk gaan: nog steeds acht diensten per week met evenveel couverts, maar dan op vier dagen in plaats van op vijf. Woensdag blijft een rustdag”, licht zoon en chef Giel Meewis toe.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*