Week van de Smaak

Over smaak, (geur) en kleur kan niet gediscussieerd worden. Tijdens de dertiende editie van de Week van de Smaak van 14 tot 24 november wil men die stelling echter op de helling zetten. ‘De gustibus et coloribus, over smaken en kleuren…’ is dit jaar het centrale thema van de tiendaagse.

De perfecte kapstok voor smaakvolle proeverijen, kleurrijke taferelen, artistieke gerechten, boeiende bonte verhalen en creatieve workshops geïnspireerd op favoriete kleuren of kunstenaars, op de Vlaamse Meesters of straatartiesten, op specifieke smaken of producten… . Het is de bedoeling talrijke activiteiten over eetcultuur in Vlaanderen en Brussel rond het centrale thema in de schijnwerper te plaatsen.

Ook voor horeca

Niet alleen verenigingen, scholen of particulieren worden verzocht om een project in te dienen er is ook een knipoog naar de horeca-uitbaters. Geef tijdens de Week van de Smaak je spijskaart, en waarom niet het hele menu, een artistieke toets. Laat je inspireren door je favoriete schilderij of beeldhouwwerk, door een foto of een artiest. Kies voor kleurrijke borden die extra kunstig gedresseerd worden of waarom niet voor kleurrijke keukenschorten en tenues en maak zo de Week van de Smaak extra speciaal voor je klanten en je team. Of je nu een maaltijd of een proeverij wil organiseren, een lezing of een debat, een opendeurdag of een culinaire themaweek, alle opties zijn mogelijk. Zolang het maar past binnen het brede thema van de Week van de Smaak ‘De gustibus et coloribus, over smaken en kleuren…’ Registreren kan via de website waar ook ideeën aangereikt worden. Het kan alleen maar uw zaak tijdens deze tiendaagse meer in de kijker plaatsen. De Week van de Smaak wordt gecoördineerd door vzw Vol-au-vent. Heb je een vraag, een idee of een opmerking? Aarzel niet om contact op te nemen via info@weekvandesmaak.be of op de website www.weekvandesmaak.be