Wasserij Cailliau breidt uit

Wasserij Cailliau is een industriële wasserij en linnenverhuurder van hoogtechnologisch, duurzaam horecatextiel. In West-Vlaanderen is het marktleider bij hotels tussen 20 en 400 kamers. Op dit moment worden de eerste stappen gezet in Oost-Vlaanderen. Op vrijdag 2 oktober werd de eerste steen gelegd van de uitbreiding, die Wasserij Cailliau voldoende capaciteit moet opleveren om het linnen van in totaal 8.000 bedden te kunnen wassen, drogen en strijken.

Het bedrijf werd in 1952 opgericht in Roesbrugge, toen nog onder de naam ‘Wasserij Sint-Anna’. Sinds 2003 zijn Kristof Cailliau en Nancy Kinget eigenaar van het bedrijf. In 2014 werd de naam gewijzigd naar ‘Wasserij Cailliau’. Het bedrijf verhuisde in 2007 van Roesbrugge naar een nieuwbouw in de Ieperse industriezone, waarna het bedrijf uitgegroeid tot één van de meeste innovatieve en meest geautomatiseerde bedrijven in de sector van hotelwasserijen van de Benelux.

Midden 2019 werd beslist om de wasserijgebouwen uit te bereiden met ruim 2.000 vierkante meter productieruimte, verspreid over twee verdiepingen. Samen met wasserijspecialist Jensen en architect Karel Vandewynckel werd een innovatief gebouw ontworpen. Het bestaande wasserijgebouw wordt daarbij ook gerenoveerd en geïntegreerd in de nieuwbouw. Ook Industriebouw Vandenbussche heeft door haar vele jaren ervaring als totaalaannemer een belangrijke toegevoegde waarde geleverd aan het ontwerp, zowel bij het gebouw als bij de omgevingswerken.
Midden maart stonden de bouwkranen dan ook klaar om de grondwerken aan te vatten en vervolgens de geplande investering te realiseren. De coronacrisis besliste daar anders over. Quasi de volledige economie viel stil. De crisis trof Wasserij Cailliau midscheeps, het bedrijf lag ruim drie maanden zo goed als volledig stil. Nochtans waren de eerste twee kalendermaanden uitstekend, 2020 zou een topjaar worden.

Ondanks de huidige crisis heeft het bedrijf de voorbije paar maanden een goede omzet kunnen draaien. Door de vele vakanties in eigen land, kreeg de wasserij heel wat linnen te verwerken. Anderzijds werden ook heel wat nieuwe klanten aangetrokken. De omzet bleef op gelijk niveau ten opzichte van vorig boekjaar. Een uitzonderlijke meevaller, gezien de moeilijke tijden die de hotel- en restaurantsector op dit moment meemaakt.

Ook de komende maanden verwacht Wasserij Cailliau verder te groeien. Sinds 2003 slaagde het bedrijf er in te evolueren van wekelijks 2,5 ton verwerkt linnen, naar 30 ton per week in 2020. In normale omstandigheden zou de wasserij dit jaar wekelijks ruim 35 ton linnen verwerken. De
investering in de uitbreiding moet Wasserij Cailliau voldoende capaciteit opleveren om het linnen van in totaal 8.000 bedden te kunnen wassen, drogen en strijken.

Met de huidige investeringen bevestigt Wasserij Cailliau haar voortrekkersrol binnen de sector van de horecawasserijen. De wasserij maakt zich klaar voor het post-corona tijdperk. Zaakvoerders Kristof Cailliau en Nancy Kinget doen dat met een duidelijke visie. Als rasechte West-Vlamingen zit het ondernemen hen in het bloed, en weten ze waar ze naartoe willen: vooruit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*