Wabi Sabi voor Gentse horecazaken

Twee bekende Gentse restaurants, ’t Buikske Vol en Sparerib Caffee, op de Gentse Kraanlei zijn omgebouwd tot enerzijds bar Wabi en anderzijds restaurant Sabi. Het zijn 2 nieuwe zaken van horeca ondernemer Peter Vyncke.

Vijf restaurants
Met Wabi&Sabi is Peter Vyncke zeker niet aan zijn proefstuk toe binnen de Gentse horeca.
Hij kon reeds zijn handtekening zetten onder zaken zoals The Barn in Merendree en Volta, ’t Klokhuys (al 27 jaar) te Gent en tot voor kort dus ’t Buikske Vol en Sparerib Caffee. In al de voorbije jaren heeft Vyncke de horeca maar vooral ook Gent zien veranderen. Met meer dan 30 jaar ervaring als zaakvoerder zag hij Gent openbloeien in de positieve zin. Maar de laatste jaren heeft hij ook opgemerkt hoe het stadsbestuur Gent naar de knoppen heeft geholpen. “Onder meer met de lage emissiezone, het mobiliteitsplan en andere betuttelende regelelementen is de identiteit van onze stad is volledig zoek. We lijken steeds meer op Brugge: alles voor de toeristen en niets voor de Gentenaars” volgens Vyncke.

Wabi & Sabi
In beide zaken kunnen de klanten de wabi sabi filosofie ontdekken. Die Japanse filosofie draait rond puurheid, eenvoud, rust en het loslaten van de zoektocht naar de perfectie. Wabi (vroeger ’t Buikske Vol) werd een gezellige bar met een lange bar en zitbanken maar ook met knusse hoekjes. Vanuit de bar kunnen klanten doorwandelen naar restaurant Sabi (vroeger Spareribs Caffee). “Dat geeft een leuke kruisbestuiving. Wie een aperitief neemt en honger krijgt, kan meteen doorsluizen naar de andere kant. De omgekeerde beweging is ook mogelijk, voor wie na het dineren de avond wil afsluiten met een glas”, zegt Vyncke. Beide zaken zijn no-nonsen ingericht rond ruwe muren en brute houten meubels.

Wereldse keuken
In de bar kan men pretentieloos genieten van een pint, duvel, aperitief of cocktail maar ook bijpraten bij een geurige, dampende koffie. Maar om het gezelliger te maken of het eventuele wachten te verzachten zijn er ook bites en tapas. Op de kaart van het restaurant staan heel wat wereldse gerechten. Chef Veerle Persyn deed heel wat inspiratie op tijdens haar reizen naar alle uithoeken van de wereld. Maar ook de plaatselijke keukengerechten en zeker de plaatselijke Gentse, producenten worden niet vergeten. Initiatiefnemer Vyncke wil met beide nieuwe zaken de Gentenaars terug naar hun stad lokken. Hen terug goesting doen krijgen in hun eigen stad. Dat ze daarbij nog een West-Vlaams accent hebben is helemaal niet erg. Gelukkig voor ons.

Foto:JAVE

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*