VVG Grootkeukendag

Ter gelegenheid van de “dag van de grootkeukenkok” kwamen 5 scholen met hun specifieke afdeling een 4-gangenmenu bereiden in de demonstratie van Horeca Expo.


5 Vlaamse hotelscholen
Deze demonstratie werd verzorgd door COLOMAplus uit Mechelen, VTI – Aalst, Hotelschool Gent, Ter Groene Poorte uit Brugge en RHIZO – Kortrijk. Elke school vaardigde 3 leerlingen en één leerkracht af die een menu klaar maakten gangbaar in de grootkeuken. Uiteindelijk werd het een 4 gangenmenu met streekproducten. Van voorgerecht, langs soep tot hoofdschotel en dessert alle gerechten konden door het aanwezige publiek, leden en niet leden geproefd worden.

Bekendheid
Bij alle aanwezige verantwoordelijken klonk de roep naar nog meer bekendheid en erkenning van het beroep van grootkeukenkok. Zelfs een naamsverandering naar cateraar of cateringkok werd als suggestie naar voor geschoven. Initiatieven zoals deze dagen kunnen het beroep alleen nog maar op waarderen.

Wedstrijd
In het kader van de deze proef/ontmoetingsdag werd meteen aangekondigd dat, indien mogelijk, de wedstrijd van Beste Grootkeukenkok tijdens een volgende editie van Horeca Expo zal doorgaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*