Vurig restaurant duel in Gent

DUEL is het nieuwste restaurant van Gent. Gelegen aan de Jan Breydelstraat 34 serveren zaakvoerders Tine Vandewalle en Wouter Avet er ondermeer De Goedendag. Niks te maken met het Groeninge slagveld van Kortrijk. Alhoewel de straatnaam anders kan doen vermoeden.


Corona start
Voor het koppel dat zijn roots heeft aan de rand van de Vlaamse Ardennen is dit hun tweede horecazaak in pakweg anderhalf jaar tijd. En dit in corona tijden. De plannen om een zaak op te starten in Moreghem, bij Oudenaarde, lagen al op tafel nog voor er sprake was van enig virus. In april van vorig jaar was de opening voorzien van het restaurant De Vierschaar in de voormalige middeleeuwse rechtbank. Met West-Vlaamse koppigheid en de moed van zelfstandigen werd van het oorspronkelijke idee afgestapt en opende de zaak met afhaalgerechten. Maar ondertussen draait de zaak op volle toeren met de voorziene kaart. Naast enkele huisgemaakte specialiteiten wordt ook in Moreghem uitgepakt met het geregistreerde gerecht De Goedendag.


Met dank aan vader en moeder
Het gerecht werd eigenlijk al geserveerd in het Kasterhof te Tiegem het voormalig restaurant van de ouders van Tine Vandewalle. Na de overname van het restaurant werd de traditie nog even aangehouden maar die overname bleek geen succes te zijn. Avet sprong snel op de kar en wist het recept en het idee van De Goedendag te registreren op zijn naam. Na de mensen in de omgeving langsheen een pop-up opnieuw kennis te laten maken met onder meer De Goedendag vond de spie met vleesbal zijn eerste thuis in Moreghem.


Goedendag
De Goedendag is eigenlijk een stuk fijngesneden geselecteerd mals rundsvlees dat kort en hevig gebakken wordt. Een geheime kruidenmix brengt het vlees op smaak waarna het op een bol gespiest wordt. Aan tafel wordt de bol geflambeerd met calvados. Op de plank onder het vurig vlees staan verschillende potjes met verschillende sauzen. Dit is de letterlijke vorm van smaak-beleving. Voor wie het niet zo begrepen heeft op een vuurbal staan er op de kaart ook andere gerechten zoals gelakte zalm in huis gegaard op cederplank en portobello met bulgur en parmezaanse kaas. Op de kaart ook suggesties voor voorgerechten met o.a. mergpijp en voor desserts met onder andere Pastéis de Moregém, een eigen creatie geïnspireerd op de bekende Portugese gebakjes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*