Vroegere infirmerie Cerckel in Diest wordt horecazaak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De voormalige en bouwvallige infirmerie in het Cerckel park in Diest wordt volledig gerestaureerd. Ook de oranjerie en de serre worden in ere hersteld. Twee ondernemers willen van dit erfgoedgebouw een horecazaak maken. Tegen 2024 wil men in het pand gasten ontvangen.

Het stadsbestuur heeft het achthonderd jaar oude infirmeriegebouw in erfpacht gegeven aan zakenpartners Isolde Rossillion en Koen Celis voor de symbolische som van 1 euro, op voorwaarde dat de investeerders het pand restaureren en een nieuwe bestemming geven. En de bedoeling van de nieuwe erfpachters is om van de infirmerie een horecazaak te maken. Het finale plan moet wel nog uitgetekend worden en hangt ook af van toekomstige partners die mee in het verhaal willen stappen.  

Slechte staat

Het historische pand is wel in heel slechte staat en moet volledig ontmanteld worden. Dat gaat een paar jaar in beslag nemen. Het is ook een beschermd gebouw, waardoor er veel dossierwerk bij komt kijken. Toch hopen de investeerders tegen juli 2024 volledig klaar te zijn met het project. De kostprijs van de renovatiewerken wordt geschat op 800.000 euro à 1 miljoen euro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*