Vrienden heropenen Afspanning De Jaeger

Het plotse overlijden van Frank Vermeire in maart zorgde in Lede voor verbazing en ongeloof, zeker bij de klanten van zijn horecazaak Afspanning De Jaeger. Twee van de klanten maar vooral vrienden van Frank hebben ondertussen de deur van de afspanning terug geopend.

Vrienden
Magali Buyle en Steven De Gendt uit Gijzegem zorgen voor een doorstart met behoud van de volledige ploeg. Dat Magali en Steven nu samen het engagement aangaan om de horecazaak verder uit te baten, heeft veel te maken met hun vriendschap met Frank. Net zoals veel klanten in de zaak evolueerde het koppel van klant naar vrienden. Dat had de gezellige zaak met Frank als drijvende kracht wel mee. Dat ze meer dan klanten en vrienden waren bewijst het feit dat Frank peter was van het eerste kindje van het koppel. Bovendien begeleide Steven, als arts, Frank de laatste maand tussen de diagnose en zijn overlijden.

Onvoorziene werkelijkheid
Toen er na het plotse overlijden van Frank nagepraat werd over de toekomst van de zaak was het vooral het personeel dat zijn spots op het koppel richtte. De wens van een horecabestaan leefde overigens al langer bij De Gendt. Het was één van zijn plannen om ergens op zaterdag een cafeetje uit te baten maar van een restaurant had hij zelfs nooit durven dromen. Bij een late toogpraat werd als eens al lachend gesuggereerd de zaak na het pensioen van Frank over te nemen zodat hij nog eens zou kunnen langskomen. De tijd heeft hem echter ingehaald. Steven De Gendt blijft als algemeen chirurg en oncologisch specialist aan de slag in het Onze-Lievevrouwziekenhuis van Aalst. Maar uiteraard zal ook hij heel wat uren doorbrengen in de afspanning. Buyle is verpleegkundige, maar de laatste tijd had ze het een beetje gehad met verpleegkunde, waardoor ze klaar was voor een nieuwe uitdaging. Zij wordt de drijvende kracht die de zaak zal leiden, de bestellingen opvolgen en dergelijke meer.

Met de steun van…
Steven en Magali zijn vastberaden hetzelfde concept te behouden. Dat het vaste team van vroeger aan boord blijft was het doorslaggevend argument om de zaak verder te zetten. Daardoor blijft bijna alles qua interieur, openingsuren en kaart bij het oude. De zeevruchtenschotels staan nog steeds op de kaart evenals de wisselende suggesties zoals Ossobuco met ambachtelijke pasta. Naast konijn op z’n Vlaams en Gentse stoverij is het vanop één van de groenste terrassen uit Oost-Vlaanderen uitkijken naar het mosselseizoen of verfrissende salades. De ervaring van het personeel die het klappen van de zweep kennen zullen de nieuwe uitbaters ongetwijfeld helpen bij de verdere uitbouw van de zaak.
Foto: ©Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*