Voormalig WZC Park Lane (Antwerpen) wordt een Van der Valk hotel

Het voormalige Woonzorgcentrum Park Lane in Antwerpen staat al een jaar leeg. In dat lege gebouw wil de Nederlandse Hotelgroep Van der Valk een luxehotel neerpoten. In de herfst van dit jaar zouden de eerste gasten al verwelkomd worden.

Het Park Lane pand aan het Antwerpse Stadspark heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug. Tot 2016 was in het gebouw reeds een hotel gevestigd: het vijfsterrenhotel Radisson Park Lane. Toen kreeg het pand een nieuwe bestemming als luxe Woonzorgcentrum van de Franse rusthuisketen Orpea. Door de coronacrisis kwam Orpea in de problemen. In november 2022 trok het Agentschap Zorg en Gezondheid de vergunning van het duurste rusthuis in en moesten de 14 bewoners op zoek naar een nieuwe stek. Sindsdien staat het pand aan de Van Eycklei leeg.

De Nederlandse hotelketen Van der Valk liet zijn oog vallen op het pand en kocht het voormalig Woonzorgcentrum. Het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunning voor het omvormen van het woonzorgcentrum naar een hotel is afgerond. Men verwacht niet dat er tegenkantingen gaan komen van het Antwerpse Schepencollege

Viersterrenhotel

Als alles goed gaat, begint men in maart met de renovatie. Omdat het pand vroeger ook al een hotel is geweest, moeten er niet te veel structurele aanpassingen gebeuren. Een opfrisbeurt en modernisering zouden volstaan. Daarom denkt het management van de Van der Valk hotels dat de werkzaamheden in de herfst beëindigd kunnen zijn.

Het Van der Valk hotel aan het Stadspark wordt een viersterrenhotel en gaat tussen de 170 en 185 gasten kunnen verwelkomen. Naast de lobby, komt er een bar, zwembad, en een fitness- en wellnessruimte. In de bistro zullen ook niet-gasten welkom zijn.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*