Voeren stelt twee nieuwe likeuren voor

Toerisme Voerstreek heeft twee nieuwe dranken in het assortiment opgenomen. Samen met de distilleerderij De Korhaan uit Hechtel-Eksel zorgen de appel-perenlikeur en de  aardbei – sleedoornlikeur voor echte smaaksensaties. De nieuwe producten zijn authentieke streekproducten want op basis van eigen fruit gemaakt.

“ Er was veel vraag naar nieuwe lokale producten. Sinds corona begonnen de lokale producenten aan huis te leveren en was er take-away. Ook wij willen inzetten op de korte keten. We hadden reeds een Voerdrupke, de bekende sleedoornjenever en er is ook een Voerlikeur. En nu dachten we iets rond fruit op de markt te brengen. We zitten immers in de fruitstreek, “ vertelt diensthoofd Toerisme Voerstreek Shanti Huynen. En daarom kwamen een Voerense appel-perenlikeur, naast een combinatie van aardbei met sleedoorn in aanmerking. De eerste heeft een aangenaam, subtiele smaak, met vanille tonen, waarbij de peer overheerst, bij de tweede likeur proef je de bitters van de sleedoorn in de aanzet, die mooi worden afgerond door de zoetheid van de aardbeien. Het glaasje voorziet een mooie viscositeit en de afdronk is langer dan deze van de appel-perenlikeur. “ We hebben ook twee cocktails samengesteld. Alhoewel de likeur gebaseerd is op jenever, werken we hier ook met vodka. Zeker een knipoog naar de komende feestdagen, “ besluit Shanti.

“ Het gehalte alcohol bedraagt 22 graden. E we werken alleen maar met natuurlijke grondstoffen. Er zijn geen aroma’s toegevoegd. Integendeel, de likeuren zijn samengesteld uit 6 distillaten,” legt stoker Kim Van Heel uit. Ze nam acht jaar terug de distilleerderij Leukenheide in Hechtel-Eksel over van Jaak Scheelen, moderniseerde en gaf de stokerij de originele naam ‘De Korhaan’ terug. Voor de eerste botteling van de Voerense likeuren werden 300 liter gestookt en afgevuld in flesjes van 50 cl en 10 cl. De kostprijs bedraagt respectievelijk 19 euro en 8.50 euro. Voorlopig alleen verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum Pley in ’s Gravenvoeren. Maar verwacht wordt dat deze nieuwe streekdrank binnenkort ook achter de toog van de lokale horeca te vinden zal zijn.

Op de foto: Mark en Kim Van Heel (De Korhaan), Shanti Huynen en Huub Broers (Toerisme Voerstreek)

Tekst en foto: Jempi Welkenhuyzen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*