Vlottere service dankzij innovatieve trolley van Mercura en TENTE

Trolleyfabrikant Mercura en wielenproducent TENTE ontwikkelden een servicewagen met elektrische aandrijfwielen, waardoor het werk voor het personeel in hotels een pak aangenamer wordt.

In hotelgangen zijn de servicewagens vol beddengoed en handdoeken een vertrouwd beeld, net als de karretjes waarmee de roomservice bestellingen van kamer tot kamer worden gebracht. Zo’n servicewagens zijn loodzwaar, tot 150 kilogram. Niet zo gemakkelijk voort te duwen en te manoeuvreren dus. Zeker niet door hotelgangen met dik tapijt, wat zorgt voor een bijzonder hoge rolweerstand.

Het gerenommeerde Le Plaza Hotel in Brussel – dat als enige hotel in België hofleverancier is – zocht een oplossing om het werk van zijn ongeveer 100 personeelsleden minder belastend te maken. Het klopte aan bij Mercura Industries Belgium, de fabrikant bij uitstek van lichte aluminium servicewagens voor hotels, cruiseliners en zorginstellingen, om een ergonomische oplossing te ontwikkelen die het werk minder belastend maakt. In sommige gevallen is een lichtere wagen niet voldoende. Daarom sloeg Mercura op zijn beurt de handen in elkaar met wielenfabrikant TENTE.

Elektrisch aandrijfwiel en stuur op de handgreep

TENTE monteerde een elektrisch wiel, de E-Drive flex, onder de wagens voor de room- en minibarservice. Ze kregen een stuureenheid op de handgreep en een elektrisch aandrijfwiel. Zo krijgen de servicewagens meer steun bij het rijden en worden ze een pak wendbaarder.

“We hebben het innovatieve systeem stap voor stap geperfectioneerd, in nauwe samenwerking met Mercura”, aldus Pascal De Konick en Frédéric Bogaert van TENTE. “We hebben de parameters van de motor afgesteld op het gewicht van de wagens en de accuprestaties aangepast aan de vereisten van het personeel dat met de wagens rondrijdt. De aanpassingen moeten de werkomstandigheden verbeteren en de spierbelasting verminderen. Om te garanderen dat de aanpassingen hun doel bereikten, zijn de servicewagens uitvoerig getest door het hotelpersoneel.”

De nieuwe hoteltrolley met E-Drive biedt ten opzichte van de klassieke wagentjes heel wat voordelen, dankzij de ergonomische handgreep die opklapbaar is en voorzien is van een LED display. Bijkomend is de snelheid programmeerbaar, en is er een hefmotor ten voordele van de rijstabiliteit. De batterijen laten 4 dagen intensief gebruik toe vooraleer ze terug opgeladen moeten worden.

Hogere productiviteit, betere ergonomie

Bij het Le Plaza Hotel een dubbele win. “Zowel het welzijn van onze medewerkers als de service aan onze klanten is erop vooruitgegaan”, zegt Monica Banu, Executive Housekeeper van Le Plaza Hotel. “Onze trolleys zijn 22 jaar oud, en zijn aan vervanging toe. Met deze eerste E-Drive trolley die we nu in gebruik genomen hebben, merken we dat de tevredenheid bij het personeel toeneemt. Ze moeten een pak minder kracht zetten om de kar te verplaatsen. We verwachten dat dit zal resulteren in een dalend aantal rugklachten en zodoende ook ziekteverzuim. Doordat onze medewerkers vlotter hun werk kunnen doen, hebben ze ook meer tijd voor de klanten. Dat verhoogt hun jobtevredenheid, wat ook fijn is voor onze hotelgasten.”

De nieuwe trolley wordt eveneens gebruikt in prestigieuze hotels als Starling Hotel Geneva en Le Bristol Paris.

op de foto ziet u van links naar rechts Ann De Weirdt (sales manager Mercura), Pascal De Koninck (sales director TENTE nv), Frédéric Bogaert (marketing manager TENTE Benelux), Laurent De Kerf (General Manager Le Plaza Brussels), Colette Dobbelaere (CD-Hotel Supply), Caroline Garcia (housekeeping), en Monica Banu (Housekeeping Manager).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*