Viva Sara nog professioneler

Tijdens de voorbije Horeca Expo demonstreerde Viva Sara al meermaals zijn professionaliteit. Niet alleen op hun stand maar ook aan de hand van verscheidene workshops en uiteenzettingen over koffie en thee. Die kennis wil de tweede generatie Duprez nu nog verder delen.

Met de Kortijkse K van Koffie
Niet alle K’s in Kortrijk zijn succesvol, tenzij het gaat om de K van koffie en daar zit de familie Deprez voor heel wat tussen. Vader Fernand Deprez verwonderde in de tweede helft van de jaren ’80 vriend en vijand door het ambitieus plan te ontplooien om de Kortrijkzanen koffie te leren drinken. Viva Sara werd na een tijd de oranje paraplu van waaronder gewerkt werd. Zoveel jaar later, en een generatie verder, is de naam een internationaal begrip geworden binnen de koffie wereld. In het Viva Sara Kaffée kwam alles samen. Het groeide uit tot een speciaalzaak waar de koffie- en theebeleving centraal stond en staat, waar nieuwe concepten werden gelanceerd en professionals en particulieren terecht konden voor expertise en advies. Via een persbericht werd bekendgemaakt dat de zaak in Kortrijk over te nemen staat, wat voor sommigen een harde koffieboon was om te kraken. Maar er is geen reden tot bitter smakende paniek.

Geen sluiting
De intentie van de familie Deprez is overduidelijk: het Kaffée verdwijnt niet. “We zijn ervan overtuigd dat we een overnemer zullen vinden die u in dezelfde geest zal blijven verwennen met kwaliteitskoffie en -thee. En zolang we die overnemer niet gevonden hebben, blijven we u graag bedienen in ons Kaffée, met dezelfde inzet en dezelfde glimlach.” klinkt het. Er is de shop in de Korte Steenstraat en straks ook een tweede vestiging in het Pand in Waregem. Ook de coffee corners in AZ Groeninge en bij Meubelen Gaverzicht blijven actief. Klanten hoeven dus hun favoriete kopje koffie of thee niet te missen.

Professioneel
De broers Bart en Peter hebben beslist om te investeren in een gloednieuw state-of-the-art machinepark in Vichte. Een volledig nieuwe koffiebranderij dus. Net zoals ze al meehielpen om particuliere klanten te prikkelen in het Kaffée te Kortrijk, voorzien ze nu ook een ‘experience center’ in Vichte. Het moet een trefpunt worden waar we elke (horeca-)ondernemer inspiratie kan opdoen om nog creatiever en kwalitatiever aan de slag te gaan met koffie of thee. Bedoeling is dat topchefs en hun bartenders over de vloer komen om te brainstormen over nieuwe concepten en gerechten. Gelijktijdig wordt ook een nieuw B2B-platform en een vernieuwde webshop gelanceerd. Naast hun concentratie op de groothandel en horecazaken willen ze echter ook de particuliere markt niet vergeten.


Foto from Viva Sara

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*