Visrestaurant op Vismarkt te Mechelen

Een visrestaurant open op een Vismarkt in de gebouwen van een voormalige vishandel met hulp van een plaatselijke vishandelaar, dat is wat Bram Simons deed in Mechelen. Visrestaurant Emiel wil het beste uit de Noordzee op een culinair hoogstaande wijze serveren.

Emiel
Op de Vismarkt in Mechelen opende visrestaurant Emiel, een eerbetoon aan de laatste actieve vishandel op de Vismarkt. Emiel was in Mechelen en ver daarbuiten bekend om zijn uitstekende kwaliteit en versheid, een verhaal dat Bram Simons in zijn restaurant graag wil verderzetten. Het was op aangeven van vishandelaar Luc Mariën alias Luc Vis dat Simons in de voormalige viswinkel terecht kwam. Bram Simons studeerde af aan Hotelschool Ter Duinen. Na stages bij onder meer Centpourcent te Sint-Katelijne-Waver en ’t Witte Goud te Leest ging hij voor een lange periode aan de slag bij Silo’s te Boortmeerbeek.

Duurzaam menu
Het gastronomisch menu dat geserveerd wordt in Emiel ruikt al bij het lezen naar de Noordzee of de Oosterschelde. Op de eerste kaart stond onder meer Noordzeekrab, pieterman, wulken en langoustines. De catch of the day is de vis die de vissers ’s morgens aan land brengen. Dus voor de chef maar ook voor de klanten iedere dag een smakelijke verrassing. Volgens het aanbod zal er in de toekomst uiteraard ook laats zijn voor schol, pladijs, rog of rode poon en natuurlijk schaal- en schelpdieren. Dat alles steeds gecombineerd met seizoensgebonden groenten van Vlaamse akkers. Ook voor het dessert wordt gekozen voor lokale en seizoenproducten. Aardbeien uit Hoogstraten of een kaasselectie van het Mechels kaashuis Schockaert. Gasten hebben de keuze uit vier of vijf gangen en een optionele zesde. Op zaterdagmiddag tijdens de wekelijkse markt is er een marktmenu met drie gangen. Voor vegetariërs is er een suggestie volgens aanbod. In de zaal is het maître Filip De Ruyck die als volleerde gastheer de juiste wijn of drank zal schenken bij het gerecht. Duurzaamheid en lokale producten staan bij alles wat op tafel komt centraal. De jonge maar dynamische chef gaat er prat op dat wat er ’s morgens binnenkomt, ’s middags of ’s avonds op het bord ligt. En daar hoort geen tonijn of scampi bij.
Foto:©Mechelen Culinair

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*