Viskok van het Jaar

Voor de 31ste keer al ging VLAM op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de ‘Vis van het Jaar’. Hoofdingrediënt dit jaar was wijting, die een jaar lang vis van het jaar was. De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en namen het tegen elkaar op.

Laureaten
De finalisten waren Jan Audenaert, (d’Oude Pastorie in Lochristi), Nick Coppens, (Chef Terroir in Gavere), Louis Vermassen, (Mbistro NWPT in Nieuwpoort), Martijn Gelaude, (Maste in Gent) en Jeffrey Vermassen, (Sir Kwinten in Lennik). Viskok van het Jaar 2020 werd uiteindelijk Jan Audenaert van restaurant d’ Oude Pastorie in Lochristi. Met kort gebakken wijting vergezeld van spitskool, zadenrisotto en groene kruiden wist hij de jury te overtuigen.

Prijzen

De winnaar van de wedstrijd kon niet naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee wegens……trofee kapot. Een diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC-SLIGRO aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. De laureaten ontvingen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge. Het winnende recept is meteen ook een toegangsticket tot het team van de NorthSeaChefs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*