Viskok 2022

Op dag twee van Horeca-Expo organiseerde VLAM de wedstrijd ‘Viskok van het Jaar 2022.

Selectie
Een vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door Mastercook Robert Van Duüren, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en namen het in de demonstratie-keuken van hal 8 tegen elkaar op. De geselecteerden waren: Piet Vande Casteele van Duchateau catering in Deinze-Grammene, Thomas Dejonckheere van restaurant CRKL in Roeselare, Olivier Saey van restaurant Maste in Gent, Peter Maertens van restaurant Het Verschil in Lede en Eva Van Damme van restaurant ’t Veer in Oudernaarde. Verplicht ingrediënt was Rog, vis van het jaar.


Smakelijke combinatie
Piet Vande Casteele kon de jury overtuigen met: Rollade van rog ‘No Waste’, sushi van Witloof, Belgische XO saus op basis van Noordzeegarnaal en Gandaham Grand-Cru afgewerkt met met een mousseline van Rodenbach. Hiermee treed hij in de voetsporen van Jan Audenaert, d’Oude Pastorie in Lochristi (2020) en Michael Vanderhaeghen, Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge (2019) en 28 andere voorgangers.

Prijzen
Piert Vande Casteele mocht naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens. De laureaten ontvingen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.
Een uitgebreid interview met de winnaar zal te lezen zijn in het vakblad Restaurant Business van maart 2022.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*