Viskok 2020

Reeds voor de 31e maal organiseert VLAM de nationale horecawedstrijd ‘VISKOK VAN HET JAAR’ Hoofdingrediënt dit jaar is ‘Vis van het jaar’ wijting. Naast de talrijke prijzen en de media aandacht die aan de wedstrijd verbonden zijn is de eer en de roem wellicht nog de grootste verdienste voor de winnende kok. Elke beroepskok, die in België zijn beroep uitoefent in een restaurant of traiteurzaak, kan inschrijven. Deelname van bedrijfsrestaurants is uitgesloten.

Reglement
Elke deelnemer verbindt zich er toe slechts één recept in te sturen en dit gerecht op de menukaart te plaatsen. Inschrijven kan door het recept op een neutrale achtergrond op te stellen met 1° titel van het recept, 2° ingrediënten voor vier personen met wijting minimum 150 g per persoon in de hoofdrol, 3° bereidingswijze, 4° presentatie met foto, 5° bereidingstijd (max. 1u45). Je naam, de naam van het restaurant met adres en telefoonnummer en de titel van het gerecht moeten afzonderlijk toegevoegd worden. Vervolgens mail je alles naar viskok@vlam.be (bij voorkeur). Deze gegevens kunnen ook opgestuurd worden naar: VLAM-Vispromotie- Albert II-laan 35 bus 50 1030 Brussel. De inschrijvingen worden afgesloten op 08 oktober 2019 om 12 uur. Deelnemers vergeten niet om het ingezonden gerecht op de menukaart te plaatsen en daarvan een kopie door te sturen. Bij de samenstelling van het menu houden de inzenders er best rekening mee dat de finalisten een keukenhulp kunnen meebrengen, enkel voor hulp bij de dressage van de degustatieborden en uitvoering van eenvoudige taken die geen invloed hebben op het gerecht. VLAM stelt ter plaatse wijting ter beschikking. Alle andere ingrediënten dienen door de finalist meegebracht te worden. Het schoonmaken en voorbereiden van de wijting (met vel op de graat) maken deel uit van de wedstrijd.

Jury en kwalificatie.
Vertegenwoordigers van restaurateursverenigingen zullen de ingezonden creaties anoniem beoordelen en vijf finalisten selecteren. Voorzitter van de jury is NorthSeaChef Filip Claeys. Gerechten waarin wijting als hoofdingrediënt het best tot zijn recht komt is een belangrijk aandachtspunt voor de leesjury, evenals het gebruik van inlandse producten. Alle kandidaten worden schriftelijk op de hoogte gesteld van de beoordeling van de leesjury. De finalisten bereiden hun gerecht op Horeca Expo Gent op maandag 18 november. Dezelfde dag wordt winnaar bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke receptie.

Prijzenpakket.
Behalve de befaamde titel ‘VISKOK VAN HET JAAR’ liggen er nog prijzen klaar voor de genomineerden en de winnaar. Naast de prachtige trofee, ontworpen door kunstenaar Jan Peirelinck, ontvangt de winnaar ook een cheque ter waarde van € 750. Verder is er een dinerkaart voor twee bij het Hof van Cleve* van Peter Goossens in Kruishoutem. De overige laureaten genieten van een diner voor twee in de Jonkman van Filip Claeys in Brugge. Het winnende recept is meteen ook het toegangsticket tot het team van de NorthSeaChefs.
Naast de media aandacht voor tijdens en na de wedstrijd ,organiseert VLAM bij de winnende kok een persdiner t.w.v. € 1.000 .
Door hun inzending verklaren de deelnemers zich akkoord met het reglement en geven zij toestemming hun ingezonden recept, gratis en vrij van alle rechten, beschikbaar te stellen voor promotiedoeleinden. Meer inf op de website van VLAM onder ‘Viskok 2020’ of via viskok@Vlam.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*