Vis & Vlees tijdens Masterclasses

Tijdens een masterclass in Chef’s Place plaatste Stijn De Vreese gisteren niet alleen Rode Poon in de spotlight maar ook duurzame vangst in de Noordzee. Ook Hendrik Dierendonck betrad de keuken in Chef’s Place met tekst en uitleg over Oedslach

Stijn De Vreese

Stijn De Vreese is viskok van het jaar 2018 en is de rechterhand van chef Benoit De Witte in het gelijknamige restaurant. Daarnaast ontwikkelt Stijn ook het concept en gerechten voor Welkin&Meraki. Tijdens deze masterclass bracht hij een korte inhoudelijke bespreking over rode poon, de mogelijkheden in de gastronomie, de vangst, de prijs en het seizoen. Er was een demonstratie van het fileren van rode poon en het bereiden van een koude en warme bereiding met rode poon. De warme bereiding was gebrande rode poon met bloemkool, zwarte look en beurre blanc. De koude bereiding: tartaar van rode poon met gerookte karnemelk en koolrabi. De aanwezigen kregen ook toelichting over NorthSeaChefs en duurzame vangst, niet alleen de rode poon maar alle mooie vissoorten die de Noordzee te bieden heeft. Iedere beursdag komt er één NorthSeaChef naar de keuken van Chef’s Place.

Hendrik Dierendonck

Slager Hendrik Dierendonck won enkele uren voordien nog de Food Innovation Award met zijn gerijpte Menapii ham, in de namiddag onthulde hij gisteren tijdens zijn masterclas alles over ‘Oedslach’. Dat is een rundsvlees selectie, zonder compromis. Over die selectie, het afrijpen en het klaarmaken van Oedslach konden de aanwezigen gisteren alles bijleren. Vanuit zijn restaurant Carcasse bracht de chef twee gerechten mee. Hendrik Dierendonck en zijn team staan nog de ganse tijd van de beurs in Chef’s Place naast de keuken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*