Vinum & Sensum naar Gent

Na 2 jaar Knokke verhuizen Deborah Hellburg en Maurice De Jaeger van Vinum & Sensum van Knokke naar Gent. Het gerenoveerde kasteel van AZ Maria Middelares wordt hun nieuwe thuis.

Met hun concept rond een wijnbar en restaurant kregen ze bij Gault&Millau drie koksmutsen en 15/20 terwijl ze als nieuwkomer binnen kwamen bij de Michelin gids. Beiden verdienden hun sporen bij sterrenchef Sergio Herman en openden twee jaar geleden Vinum & Sensum. Dat concept brengen ze nu naar Gent, op een voor velen gekende locatie. Een glaasje wijn of een diner erbij, het is een alles omvattend idee. Het kasteel van AZ Maria Middelares is helemaal verbouwd en wachtte op een commerciële invulling. Een unieke kans voor het culinaire koppel, wier zaak aan de zee te klein werd. Begin januari opent het restaurant er onder de vereenvoudigde naam Sensum, met een verdrievoudigde capaciteit. Het is meteen ook de naam waarme ze in de rode gids van 2020 vermeld stonden. Een hint naar de inspecteurs?

Gent

Voor chef De Jaeger en Hellburg de gastvrouw en sommelière is Gent geen onbekende plaats. De multiculturele mix, en de vele gekende collega’s zullen hen een thuisgevoel geven. Dat gevoel zal wellicht nog versterkt worden door de bijna verlogen herinneringen aan de decadance en hun eerste date in de Arteveldestad. Ze zijn alvast vastberaden om zich snel rrn plaats te veroveren in de Gentse culinaire wereld.
Foto: Bart Albrecht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*