Vier nieuwe restaurants voor McDonalds’s

McDonald’s gaat dit jaar in België 25 miljoen euro investeren. Dat wil de fastfoodketen doen in onder meer het opwaarderen van de restaurants met bereiding van de burgers à la minute en tafelbediening. Ook komen er vier nieuwe restaurants bij.

Nieuwe restaurants
De laatste tien jaar is McDonald’s in België continu gegroeid, van 57 restaurants in 2007 tot 80 in 2017. En de onderneming wil die groei voortzetten. De komst van concurrenten als Burger King heeft daar weinig verandering in gebracht. De fastfoodketen, die dit jaar veertig jaar actief is in België wil nog eens minstens 4 nieuwe restaurants openen. Dat heeft de topman van McDonald’s België, Stephan De Brouwer, bekendgemaakt. Waar de nieuwe restaurants komen, wil het bedrijf pas kwijt eens de bouwvergunning verkregen is. Eén vestiging is wel al bekend en dat is Couvin in Namen.

Eerste werkgever
Vorig jaar investeerden de keten en zijn franchisenemers al meer dan 21 miljoen euro en kwamen er ook al vier nieuwe restaurants bij in Genk, Corbais, Erquelinnes en Nijvel. In het ganse McDonald’s netwerk in België kwamen vorig jaar 524 nieuwe banen bij. Momenteel werken er een kleine 4.500 mensen onder de vlag van McDonald’s. De nieuwe restaurants zullen opnieuw zorgen voor extra banen hoewel het aantal minder zal zijn dan in het voorbije jaar. Meer dan de helft van de werknemers jonger is dan 25 jaar en het voor velen de eerste werkervaring is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*