Vier maal Kookeet in Brugge

Ook culinaire stadsfestivals ontsnappen niet aan de impact van het coronavirus. In verschillende steden werden de festivals gewoon afgeschaft of uitgesteld naar een latere datum. Kookeet het Brugs culinair festival dat zich op gebied van kwaliteit en organisatie van vele anderen wist te onderscheiden gaat ook dit jaar niet door op de voorziene datum op de voorziene locatie. Maar de organisatoren komen met een afgewerkt alternatief. 34 restaurant zullen, geïnspireerd door Wim Lybaert vier keer per jaar, volgens de seizoenen, werken rond het thema GROND.

Seizoenen
Het Kookeetfestival is dan wel uitgesteld, maar de Brugse chefs blijven met goesting koken en Wim Lybaert blijft Kookeet inspireren. Vanaf 25 september zet Kookeet elk seizoen één weekend lang de culinaire rijkdom van Brugge in de kijker. Vier keer per jaar wordt het publiek meegenomen op een culinaire trip, op het ritme van de jaargetijden. Bij de start van ieder seizoen selecteert Wim Lybaert drie producten die typisch zijn voor het seizoen en passen in het thema GROND. De deelnemende Brugse topchefs gaan met de voorgestelde producten aan de slag in hun restaurant en creëren elk vanuit hun eigen invalshoek een gerecht of menu. Het eerste culinair weekend komt er aan op 25 september. Op vrijdag en zaterdag laten de deelnemende chefs zich in hun restaurant gaan met groenlof, een vergeten groente, appel en seizoensvis.

Tripkaart
‘We zetten de Brugse gastronomie altijd al graag in de kijker, maar nu kan de Brugse horeca meer dan ooit een duwtje in de rug gebruiken. Als stadsbestuur nemen we hier onze erantwoordelijkheid. We wachten niet tot Kookeet 2021 om buzz te creëren rond onze culinaire troeven en dat gaat van de hotelscholen tot de lokale producenten en onze chefs.’aldus burgemeester Dirk De fauw
Kookeet lanceert ook de culinaire tripkaart. Met deze tripkaart worden voordelen gespaard tijdens een bezoek aan Brugse restaurants die het Kookeet GROND-menu serveert. Vanaf twee bezoeken zijn er voordelen op Kookeet 2021 en bij een volle kaart kun je zelfs een exclusief Kookeet 2021 viparrangement winnen.

Magazine
Meer info over deze intense samenwerking tussen verschillende chefs en de deelnemende restaurants is terug te vinden in het magazine van Kookeet. Het is een exclusief culinair magazine geworden. In dit bewaarnummer word je meegenomen van velden naar keukens, mag je in de potten kijken van chefs en in de hoofden van instagrammers. of op de website www.kookeet.be .
Foto: Kookeet: Ann-Sophie-deldycke

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*