Victoria: anti duivels bier

Foto AB Inbev

AB Inbev komt met een nieuw bier op de markt. ‘Victoria’ is een nieuw sterk blond bier dat de concurrentie moet aangaan met Duvel. Als er ooit Victorie zal gekraaid worden zal de duivelse tijd moeten uitwijzen.

Puur Natuur

Victoria is een sterk blond bier, gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten. De brouwers selecteerden voor Victoria met de grootste zorg enkel 100% natuurlijke ingrediënten: Hop, gerstemout, rijst, water en gist. De fijne rijst geeft het bier een zeer toegankelijke, crispy smaak en een heldere gouden kleur. De verfrissende en kruidige hoptoetsen gaan perfect samen met de fruitige toetsen van banaan. Na de hoofdfermentatie verblijft het bier nog enkele weken in zogenaamde ‘warme kamers’, waar het volgens de Belgische traditie wordt hergist op fles. Deze hergisting geeft het bier zijn droge afdronk, natuurlijke carbonatie en delicaat aroma. Dit alles maakt van Victoria (8,5% alcohol) een droge, bittere en smaakvolle dorstlesser voor alle seizoenen.

Anti Du(i)vel

In zijn promotionele campagne ontloopt de Leuvense brouwer de confrontatie met Duvel niet al moet je wat tussen de lijnen kunnen lezen. Victoria verwijst volgens de brouwer naar het verhaal van de overwinning van aartsengel Sint-Michiel (de beschermheilige van Brussel) tegenover het kwade. Op een flyer bij het staal dat de redactie ontving staat deze tekst: “Aartsengel Sint-Michiel is de tegenstander van de duivel. Hij is het symbool van de overwinning van het goede op het kwade, de rechtvaardige, de ware en de authentieke, in tegenstelling tot het kwade, valse en kunstmatige, wat kenmerkend is voor de wegen van de duivel…”

Mexicaans

De naam, en alleen de naam, Victoria haalde de brouwersgroep trouwens uit zijn rijke wereldwijde merkportfolio: dochter Grupo Modelo (tevens brouwer van Corona-bier) commercialiseert een pils met dezelfde merknaam, het oudste biermerk van Mexico.

Foto: AB Inbev

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*