Vesta introduceert handpalm scan als volwaardige digitale handtekening

Vesta, de horeca afdeling van Xenia, komt met een primeur. Onder het motto “eenvoudig in orde” wil Vesta de personeels- administratie makkelijker maken voor de sector. En hier biedt een innovatieve palmscan de oplossing.

“De huidige personeelsadministratie is erg ingewikkeld en bijgevolg enorm tijdrovend voor zaakvoerders in de horeca. De nood om deze problematiek aan te pakken en dit voor de sector makkelijker en efficiënter te maken was klaarblijkelijk hoog.

Veelal biedt een digitale transformatie de oplossing, zo ook in dit geval. Xenia en diens personeelspijler Vesta, willen de personeelsadministratie verregaand digitaliseren. Hier komt het digitale stokpaardje, de PalmSecure technologie van Fujitsu, naar voren.  “Wij willen de moderne horeca ondernemer ontzorgen en actief bijdragen aan de rendabiliteitsverbetering van de sector”, aldus Dirk Ketele, afgevaardigd bestuurder van Xenia. Deze technologie zal het in de toekomst mogelijk maken om als volwaardig digitaal alternatief voor de ondertekening van officiële documenten en arbeidsovereenkomsten te dienen en niet zozeer voor tijdsregistratie. Deze koppeling werd gerealiseerd in samenwerking met Perfect-ID. Deze technologie moet alle administratieve processen digitaal  integreren, toegankelijk en betaalbaar te maken. Deze zal menig horecaondernemer ontzorgen. Dit innovatief project past binnen het actieplan van de digitale langetermijnvisie “Digital Belgium”.