Vernieuwde Pure C

foto:Chantal Arnts

Al bijna tien jaar zijn de duinen van het Nederlandse Cadzand de thuisbasis van het met twee sterren bekroonde restaurant Pure C. Het Zeeuwse tweesterrenrestaurant in het Strandhotel te Cadzand-Bad mocht dus wel eens een renovatie ondergaan.

Samenhangend
De kwaliteit en creativiteit die chef Syrco Bakker aan het kookfornuis etaleert is nu meer dan ooit ook in het interieur terug te vinden. Het gerenoveerde restaurant straalt een gastvrije ambitie uit en sluit meer dan ooit aan bij de visie, missie en kracht van de gerenommeerde keuken. Waar Syrco Bakker al sinds 2010 op zoek gaat naar nuances in smaken deed het team van het Cadzandse architectenbureau Paras Concepts dat samen met Sergio Herman’s conceptstudio SH19 in het vernieuwde interieur. Bij de herinrichting werd gezocht naar unieke combinaties van materialen en kleuren die inspireren en uitnodigen. Het geheel is een samenhangend ontwerp geworden waar hoog ingezet is op het comfort-niveau en ruimtebeleving van de gast en het hele Pure C team.

Kunst
Kunstenaar Frederik Molenschot van Studio Molen ontwierp speciaal voor Pure C een unieke bronzen lichtsculptuur van 11 meter lang. Het in kurk gehulde haardvuur is van de hand van Cédric Etienne van het Belgische Studio Corkinho en de Nederlandse Mathieu Nab heeft exclusief voor Pure C enorme houten schelp-objecten gesculpteerd die nergens anders beter tot hun recht zouden komen. De gekleurde spiegels, die een Zeeuwse zonsondergang verbeelden, zijn een ontwerp van de Nederlandse ontwerpers Lex Pott en David Derksen.

Zaal geluk
Zijn Sergio Herman en Syrco en het keukenpersoneel van Pure C terecht trots op de verbouwingen nog meer glunderende gezichten bij het zaalpersoneel. De jarenlange vaste sommelier Tim Theuns tilt zijn gastronomische wijn-spijs combinaties naar een nog hoger niveau nu hij beschikt over geklimatiseerde wijnkamers en twee nieuwe tailor-made wijn-meubelen. Niemand minder dan Gilo De Cooman – die eerder al zijn sporen verdiende bij De Karmeliet en La Durée – verwelkomt met trots voortaan de gasten als nieuwe Maitre d’Hotel. Sous-chef Timothy St Aubin volgt onderussen Thomas D’hooghe op als rechterhand van Syrco. Thomas zal namelijk als één van de chefs restaurant Le Pristine opstarten in Antwerpen.

Terras
De renovatiewerken van Pure C namen 2 maanden in beslag. In de komende periode zal ook het terras in de duinen opnieuw worden aangelegd en de Private Dining ruimte – waar plaats is voor 14 gasten – worden ingericht. Ondertussen is het uitkijken naar FoodFest op 24 en 25 mei rond de nabij gelegen site van AIRrepublic.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*