Vermaat Groep neemt La Place over van Jumbo

Nieuws uit Nederland: op 4 januari werd bekend dat horeca- en cateringspecialist Vermaat Groep, vooral actief in de bedrijfs- en institutionele catering, 44 La Place-vestigingen overneemt van Jumbo.

Vermaat neemt de medewerkers, activa en exploitatie van 44 vestigingen over, terwijl Jumbo eigenaar blijft van het La Place-merk, zes eigen restaurants, vier stationslocaties en de (inter)nationale franchiserelaties. Ook zal Jumbo zich verder focussen op de uitbreidingsplannen van de gemaksformule La Place Express en de uitrol van La Place-producten binnen Jumbo Supermarkten.  ‘Jumbo en Vermaat gaan in nauwe samenwerking het La Place-restaurantconcept verder door ontwikkelen, waarbij beide partijen hun kennis en expertise inbrengen, ’ aldus het persbericht.

Deze evolutie naar verkoop toe zat er al eventjes aan te komen, alhoewel de directie van Jumbo Groep dit niet direct zo wou zeggen toen in juli 2020 werd aangekondigd dat 23 vestigingspunten van La Place werden gesloten. ‘Van het begin van het einde van La Place is geenszins sprake. Het is nog steeds een sterk merk, ‘  zo verklaarde financieel topman Ton van Veen Jumbo bij de publicatie van de cijfers over de eerste zes maanden van 2020.

La Place is een keten van eetgelegenheden. Het heeft vestigingen in meer dan 80 Nederlandse plaatsen. Tevens heeft La Place vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten en Indonesië. Een deel wordt geëxploiteerd door franchisenemers. La Place is tevens een merknaam van drie restaurantformules en een winkelformule. Supermarktketen Jumbo was sinds 2016 eigenaar van La Place, nadat het die had opgekocht uit het faillissement eind december 2015 van  V&D Group Holding B.V. die 100% eigenaar was van de warenhuisketen van V&D en restaurantketen La Place B.V. Er werkten indertijd ongeveer 5200 personen bij La Place B.V.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*