Verhuis Rabotvins

Rabotvins klinkt bij vele horecazaken maar ook particulieren als de kwaliteit die je hoort bij het aantikken van een houten rijpingsvat. Niet alleen de naam ‘Rabot’ is puur Gents ook enkele producten hebben een Gentse stempel. Maar Rabotvins is vooral al meer dan 80 jaar een Gents icoon voor alles wat van ver of dicht met wijn te maken heeft. Maar nu verlaat dit icoon Gent. Met pijn in het hart maar onvermijdelijk.


Traditie en groei
Net voor de oorlogsjaren begin 1938 stichtte Emile De Schepper en echtgenote Ghislaine De Moor “Het Rabot”, gelegen aan de Brusselsesteenweg 39 te Gent. De eerste activiteiten waren het produceren van jenevers en likeuren. Na het wapengekletter kwam daar ook de import en distributie van een wijngamma bij. Net voor het 25 jarig bestaan verhuisde het succesvolle bedrijf naar zijn huidige vestiging aan de Gentse Vogelenzang. Wijnimport en de productie van likeuren zoals Zuster Godelieve en Forte d’ Oro waren niet voldoende, het bedrijf dat nog steeds in familiehanden is, beschikt over talrijke wijngaarden met vaak prestigieuze wijnen als eindproduct. Je wordt niet voor niks hofleverancier.

Verhuis
Qua omzet is Rabotvins nu reeds het het grootste wijnbedrijf van Oost-Vlaanderen maar een uitbreiding dringt zich op. Enkele jaren terug werd al 1.500 m² van de terreinen ingepalmd voor parkeerplaatsen van het nabijgelegen AZ-Sint Lukas. Een verdere uitbreiding op de bestaande site is dan ook onmogelijk. Bij Rabotvins wijzen ze ook naar het Gentse mobiliteitsplan. De afhalingen door restaurants en kleine wijnhandelaars zijn door het plan met ruim 30% gedaald. Na een zoektocht in Gent met ongelooflijk hoge grondprijzen werd gekozen voor De Prijkels in Nazareth. Aan de rand van het industrieterrein zal het bedrijf zijn zichtbaarheid voor de huidige en nieuwe klanten kunnen behouden. Bovendien is de bereikbaarheid van de autosnelweg ideaal voor de vele voertuigen die voor de verdeling zorgen. Rabotvins hoopt binnen de twee jaar een volledig nieuwe bottelarij te bouwen op het industrieterrein in Nazareth.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*