Verhuis Kompass Klub

De niet onbesproken Gentse Kompass Klub verdwijnt na 4 jaar aan de Ottergemsesteenweg Zuid. Onvoorzien is de verhuis niet maar er werd toch gehoopt op een afscheidsfeest. Dat zal wegens de corona een digitale versie zijn.

Dat het ook voor dansclubs geen gemakkelijk jaar was hoeven we eigenlijk niet uit te leggen. Komt daar nog bij dat de Kompass Klub een tijdelijke gedwongen sluiting op de spiegel had staan en rooskleurig is anders. Nochtans heeft het vertrek uit de industriezone niks te maken met de aangehaalde feiten. Want aan de Ottergemsesteenweg zaten ze eigenlijk zonevreemd en konden ze sowieso niet blijven. Dat de eigenaar van het gebouw er ‘ooit’ iets zou bouwen was geweten van bij de start. De bouwaanvraag is er nu en er komt in plaats van een DJ tafel een groothandel in bouwmaterialen.

Hoe waar en wanneer
Kompass blijft bestaan maar hoe of waar is momenteel nog onduidelijk. Ook bij die plannen heeft corona roet in het lichtorgel gegooid. Een definitieve beslissing is ook afhankelijk van wat de mogelijkheden zullen zijn voor grote dansevenementen. Bij Kompass hopen ze alvast dat ze tegen de zomer ‘open air’ kunnen gaan. Er liggen verschillende locaties op tafel, waaronder ook nog steeds Gent maar de meeste energie gaat nu naar een digitaal afscheidsfeest, gratis zelfs, met Amelie Lens, Farrago en Corvus Ex. Die livestream op oudejaar zal te volgen zijn via de Facebookpagina van Kompass Klub.

Foto: Kompass Klub

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*