Vergunning voor hotel, golf, en congres

Het opwaaiend zand van een ‘GOLF’ oorlog in Knokke lijkt iets te gaan liggen na een beslissing van Vlaams minister voor Milieu Zuhal Demir. Er kwam groen licht voor een nieuw golfterrein met hotel in de Zwinpolders tussen Knokke-Heist en Damme.

Golf, hotel en congres
Paul Gheysens (Ghelamco) met in zijn kielzog de gemeente Knokke heeft al langer plannen om een gloednieuw golfterrein met horeca in te planten in de zwin polders. De plannen – met onder meer 18 internationale wedstrijdholes, een hotel met 150 kamers en 200 suites, een congrescentrum van 6.000 vierkante meter en 1.350 parkeerplaatsen op een domein van 120 hectare zijn op zijn zachts uitgedrukt indrukwekkend. Vorige zomer klonk het op het kabinet van de bevoegde minister nog dat zo’n groot complex zou vloeken met de omgeving, waar verder weinig bebouwing staat en waar veel waterlopen en grachten liggen.

Toerisme
Het bedrijf van Paul Gheysens dat het terrein bouwt, heeft daarom enkele aanpassing doorgevoerd. De geplande ophogingen werden met drie meter verlaagd en er werd werk gemaakt van een maximaal behoud van bestaande waterlopen. Zo zal het terrein een stuk lager liggen waardoor het zicht niet meer belemmerd wordt. Die plannen voor een tweede golfterrein in Knokke-Heist zijn nu wel goedgekeurd. “Of ik nu fan ben van dit project of niet, doet er weinig toe”, legt minister Demir haar beslissing uit. “Het is wel mijn verantwoordelijkheid om aanvragen op hun inhoud te beoordelen. De voorliggende aanvraag lijkt tegemoet te komen aan de kritieken uit de eerdere weigering en de geldende bouwvoorschriften.” Ook de gemeente Knokke-Heist is tevreden met de aanpassingen en met de toekenning van de vergunning. Daar zien ze de toeristische troef voor Knokke-Heist.

Betwisting
Of deze vergunning ook meteen betekent dat er graafmachines op het terrein zullen verschijnen is nog maar de vraag. Er kan nog beroep aangetekend worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Er zijn nog steeds enkele omwonenden en een buur die de bestaande plannen kunnen dwarsbomen en een lange gerechtelijke procedure kunnen opstarten.
© Foto van Leisure Property Invest

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*