Veilig binnen barbecueën? Het kan voortaan in Knokke-Heist

Hoe onderscheid je je in het – in alle betekenissen – rijke horecaleven van Knokke? Op 1 april – en da’s geen grap, maar ’t zal wel spoeden worden voor de werklui – opent langs de Zeedijk van Knokke-Albertstrand ter hoogte van het Rubensplein het gloednieuw restaurant “Buffalo Moules”. Goed voor zo’n 300 couverts en 7/7 open van 11 uur ’s morgens tot 11 uur ’s avonds. Zoals de naam van de zaak vlot suggereert zullen mosselen hier een essentiële rol invullen, maar de grote innovatie worden de zes tafels (met elk 6 stoelen) binnen die voorzien zijn van barbecue met afzuigkap.   

Gegadigden beschikken over 2 uur om hun barbecuefeestje te houden. Dat kan reeds voor een prijs van €200 voor 4 personen. Daarin zijn 8 stukken topvlees, een rits bijgerechten en een assortiment koude en warme sauzen inbegrepen.

Met dat prijskaartje zitten we aan het beoogde Surf & Turf-concept. Dat is een begrip dat wortelt in de Golden Sixties en de Nineteen-Seventies in de States. Het staat symbool voor de middenklasse voor wie het eten van bijv. steak en kreeft statusverhogend werkte.

Horeca-ondernemers Dylan Vander Mynsbrugge en Charles de Nobrega wilden daar een hedendaagse interpretatie van creëren in hun geliefde Knokke-Heist. Daar hebben beide zakenvennoten overigens op korte tijd een klein horeca-imperium weten op te bouwen met restaurants Sel Blanc (op de Zeedijk dichtbij het Casino), Bistro Boudoir (Lippenslaan), Coupe de Nice (Heist) en Bistro Charlie’s (rechtover station van Blankenberge).

Voor de naamgeving “Buffalo Moules” haalde Dylan Vander Mynsbrugge dan weer de mosterd (nou, ja) bij de filmkomedie “Once upon a time in Belgium…”, waarin (Franstalig) Belgisch acteur Charlie Dupont een hoofdrol speelt.

Mascotte Knoki, een beeld gemaakt door kunstenaar Frank De Decker, is zondermeer de grote blikvanger bij het binnenkomen van de zaak. De kleurrijke sculptuur staat in direct verband met de royaal aanwezige mosselvoorraad. De mosselen zullen bij Buffalo Moules aangeboden worden vanaf €19,50 voor een pot van 1,2 kg. De schelpdieren worden gehaald bij Aquamossel-Triton uit Yerseke, marktleider in Noord-West-Europa en met de knowhow om het hele jaar door verse mosselen op tafel te brengen. Voor de vis en de andere zeevruchten wordt dan weer een beroep gedaan op  Daniels Azuur uit Blankenberge. Met andere woorden: het nieuw concept wil niet enkel laagdrempelig zijn, maar tegelijk ook een zo ruim mogelijk publiek bereiken.

Tekst en foto: Daniel Steevens

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*