Vegan Summer Fest in Flanders Expo

Op zondag 21 augustus vindt in Flanders Expo de zesde editie van Vegan Summer Fest plaats. Organisator BE Vegan verwacht een recordopkomst voor het grootste vegan lifestyle-evenement van België met ruim 100 exposanten uit binnen- en buitenland.

Voor mensen die overwegen om vaker plantaardig te eten, is een event zoals Vegan Summer Fest de ideale kennismaking volgens de organisatoren. Maar door de talrijke workshops-kookdemo’s en ook een ruim aantal sprekers aan te trekken bewijst de beurs ook zijn professionaliteit en kan ze best een inspiratie bron zijn voor iedereen uit de horeca die er aan denkt zijn vega aanbod uit te breiden of er mee voor het eerst aan de slag te gaan.

Kleurrijk veganistisch
Het is voor het eerst sinds 2019 dat tientallen foodtrucks en eetkraampjes opnieuw bij Flanders Expo in Gent zullen verzamelen. Balls & Glory zal er onder meer zijn nieuwe vegan bal presenteren op basis van Belgische bloemkool en kidneybonen, met een smeuïge champignonsaus binnenin. Davai dumplings is dan weer een voorbeeld van kleurrijke streetfood en gevulde pasta. Veganistische pizza komt er van het Gentse Plant A Pizza. WafflesVeg brengt vegan wafels naar Gent terwijl La Pâtisserie Vegan of de glutenvrije bakker Lotjans zal zorgen voor een ruime keuze aan koffiekoeken. Er zullen vaste waarden zijn maar ook veel nieuwkomers.

Kookdemo’s
Kookdemonstraties zijn er onder meer van Jason Tjon Affo die extra smaak, kleur en fun op het bord tovert. Wat begon als hobby groeide uit tot catering, recepten ontwikkelen en foodfotografie… . Tijdens een tweede demo op Vegan Summer Fest neemt de Belgisch-Koreaanse chef Ae Jin Huys de toeschouwer, aanhoorder mee in de Koreaanse keuken. Tijdens deze kookdemo toont Ae Jin alles wat je moet weten over smaakmakers. Mensen in contact brengen met de Koreaanse keuken is Ae Jin op het lijf geschreven. Zowel via catering, pop ups, take-out, workshops en haar boek KIMCHI. Gaz Oakley – ook bekend als Avant Garde Vegan – is de derde chef die een demonstratie zal geven. Gaz werd chef op 15-jarige leeftijd in Cardiff, UK. In 2015 besliste hij om zijn eetgewoonten om te gooien en vegan te worden. Zijn vegan keuken is een eerbetoon aan de klassiekers waar we allemaal van houden zonder in te boeten aan kleur of smaak.

Lezingen
Wie nog extra tips wil krijgen of inspiratie wil opdoen, kan op één van de lezingen terecht. De in Brussel wonende Sahy Lalime van Amerikaanse afkomst is kracht-en voedingscoach. Ze is 4x Belgisch kampioen powerlifting en lid van het nationale powerliftingteam dat voor België uitkomt in de IPF. Sahy zal vertellen wat het betekent om een vegan atleet te zijn in de nog steeds op vlees gerichte omgeving van de fitness en de powerlifting sport. Lenna Omrani is dan weer naast auteur van het kookboek ‘Every Day Vegan’ ook receptontwikkelaar, influencer, food fotograaf en ex-topsporter. Op Vegan Summer Fest komt Lenna haar tips delen om vegan eten nóg makkelijker, lekkerder en betaalbaarder te maken. De 2 laatste sprekers zijn misschien wel de bekendste. Jaap Korteweg kennen we als de oprichter van De Vegetarische Slager. Vandaag maakt hij deel uit van Those Vegan Cowboys. In een uitgebreid gesprek zal Korteweg vertellen over het parcours dat hij heeft afgelegd als mens en ondernemer. Van het begin, langs de struikelblokken tot aan advies voor ambitieuze vegan ondernemers en een vooruitblik naar de toekomst. Om de lezingen af te sluiten komt Tobias Leenaert mede-oprichter van EVA (nu ProVeg Belgium) en ProVeg International, en auteur van het boek How to Create a Vegan World aan het woord. Zijn boek werd vertaald in twaalf talen en verschijnt heel binnenkort ook in het Nederlands. Op Vegan Summer Fest schetst hij hoe het momenteel gaat met de vegan beweging.

Meer dan voeding alleen
Een vegan levensstijl draait om meer dan voeding alleen. Cosmetica met bijenwas of een leren jasje: ook hier bestaan diervriendelijke alternatieven voor. Daarom vind je bij de exposanten niet alleen voeding, maar eveneens verzorgingsproducten, make-up, kledij…
Uitgebreide info, programma en tickets zijn te vinden op www.vegansummerfest.be
Foto:©bevegan

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*