Belgian Vegan Awards uitgereikt

De Belgische veganismevereniging BE Vegan heeft voor de vijfde keer haar awards uitgereikt. Daarmee steekt ze Belgische ondernemers die inspelen op plantaardig aanbod een hart onder de riem.

Vegan succes
Sinds vijf jaar reikt de veganismevereniging BE Vegan de Belgian Vegan Awards uit aan ondernemers die er het afgelopen jaar bovenuit sprongen. Telkens worden er prijzen uitgereikt voor meerdere categorieën, waaronder beste product, beste campagne, beste brunchplek en beste lunchplek. Wie de overwinning behaalt, bepalen de mensen thuis, zij konden hun favoriet aanklikken op de website van BE Vegan. Bijna 5.000 personen brachten dit jaar hun stem uit, een recordaantal. Voor de organisatie een bewijs dat steeds meer mensen ervoor kiezen (nu en dan) puur plantaardig te eten. Dat is een trend waarop stevig ingespeeld wordt door de voedingsindustrie en horeca, en dat mag in de kijker worden gezet, vindt BE Vegan. Met de Vegan Awards wil de organisatie die streeft naar de normalisering van het veganisme dan ook nog meer ondernemers aanzetten om ook te denken aan plantaardige producten.

Prijswinnaars
In het verleden bevatte de lijst met genomineerden nog buitenlandse spelers, maar door de groeiende interesse stonden er daar dit jaar enkel Belgische ondernemers op.
In de categorie beste product won de de Vegan burger van Greenway Gent. De beste vegan campagne werd gevoerd door EVA vzw & BE Vegan met Try Vegan. De meest opmerkelijke nieuwkomer was The Vegan Butcher’s Choice van Vegan Catering Brussel. Goveg Vegan Shop uit Luik werd de beste (web)winkel. Het beste gebak was Peas uit Hasselt. De beste lunchzaak was
Wasbar met vestigingen in Antwerpen, Gent & Leuven. Le Pain Quotidien was de beste ontbijt- en/of brunchzaak terwijl Lento uit Hasselt de beste vegan diner bleek te zijn. Loving Hut Express – de foodtruck met vaste standplaats in Antwerpen, Brussel, Gentbrugge en Gent – mocht met de prijs van beste foodtruck gaan lopen. De award voor de beste fast food zaak kreeg De Frietketel uit Gent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*